Η ισραηλινή στρατιωτική διοίκηση ενέκρινε τη συνέχιση σχεδίου κατασκευής σιδηροδρομικού δικτύου μήκους 473 χλμ. στη Δυτική Όχθη, όπως ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας.

«Η ισραηλινή διοίκηση πολιτικών υποθέσεων της Ιουδαίας-Σαμάρειας (Δυτική Όχθη) αποφάσισε χθες, Τετάρτη, να δημοσιεύσει το σχέδιο αυτό, ώστε το κοινό να μπορεί να παρουσιάσει τις αντιρρήσεις του μέσα σε διάστημα 60 ημερών» διευκρίνισε Ισραηλινός αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ισραηλινή εφημερίδα «Haaretz» διευκρινίζει από την πλευρά της ότι η στρατιωτική διοίκηση και το ισραηλινό Υπουργείο Μεταφορών προβλέπουν την κατασκευή 30 σιδηροδρομικών σταθμών, δεκάδων γεφυρών και σηράγγων καθώς και 11 σιδηροδρομικών γραμμών που θα συνδέουν τις μεγαλύτερες πόλεις της Δυτικής Όχθης και μεγάλους εβραϊκούς οικισμούς, όπως ο Μααλέ Αντουμίν κοντά στην Ιερουσαλήμ, ο Αριέλ στη βόρεια Δυτική Όχθη ή ο Κιριάτ Αρμπα στη νότια.

Σε σχόλιό της, η εφημερίδα της αριστερής αντιπολίτευσης εκφράζει λύπη που το δίκτυο αυτό μπορεί να κατασκευαστεί σε «αραβική γη για εβραϊκές ανάγκες».

Υπογραμμίζει, επίσης, ότι το σχέδιο ξεκίνησε και προωθείται, παρότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία για το μέλλον της Δυτικής Όχθης, της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, όπως και για την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης