Νεκρός είναι ο Ισραηλινός αξιωματικός που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια πολύωρης αντιπαράθεσης με Παλαιστίνιους μαχητές στην πόλη Τζενίν, την πόλη όπου σκοτώθηκε η δημοσιογράφος της Αλ Τζαζίρα, Σιρίν Αμπού Άκλεχ, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε η συνοριακή αστυνομία.

Από τις μάχες επίσης δύο Παλαιστίνιοι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σήμερα χάσαμε έναν αληθινό ήρωα, έναν γενναίο πολεμιστή (…) που έθεσε τον εαυτό του σε κίνδυνο για την ασφάλεια του Ισραήλ», κατά τη διάρκεια επιχείρησης «κατά των τρομοκρατών» κοντά στην Τζενίν, αναφέρει ο πρωθυπουργός του Ισραήλ στην ανακοίνωση.

Νωρίτερα, συγκρούσεις ξέσπασαν στον περίβολο του Νοσοκομείου Σαν Ζοζέφ της Ιερουσαλήμ κατά την έξοδο του φερέτρου με τη σορό της δημοσιογράφου Σιρίν Αμπού Άκλεχ, όταν η ισραηλινή αστυνομία διέλυσε το πλήθος που κρατούσε παλαιστινιακές σημαίες, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου και τοπικά ΜΜΕ. Οι δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είδαν τις ισραηλινές δυνάμεις να εισορμούν στον περίβολο του νοσοκομείου, στην κατεχόμενη και προσαρτημένη Ανατολική Ιερουσαλήμ.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες η ανταποκρίτρια του τηλεοπτικού δικτύου στα παλαιστινιακά εδάφη δολοφονήθηκε «εν ψυχρώ» από τις ισραηλινές δυνάμεις την ώρα που κάλυπτε συγκρούσεις στην Τζενίν.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης