Ο κρατούμενος στο Ισραήλ παλαιστίνιος πολιτικός ηγέτης Μαρουάν Μπαργούτι μεταφέρθηκε στην απομόνωση διότι έκανε δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης μέσα στο δικαστήριο κατά τη διάρκεια της προσαγωγής του, τονίζουν σήμερα αρμόδιες σωφρονιστικές πηγές.

«Ο Μαρουάν Μπαργούτι τιμωρήθηκε διότι παρέβη την απαγόρευση να μιλήσει στον Τύπο κατά την προσαγωγή του χθες στο δικαστήριο της Ιερουσαλήμ», τόνισε ο Σίβαν Βάιζμαν, εκπρόσωπος των σωφρονιστικών αρχών. «Σε άμεσο χρόνο μεταφέρθηκε στην απομόνωση. Κατόπιν θα δικαστεί και αναμφίβολα θα τιμωρηθεί», πρόσθεσε ο ίδιος. Ο πρόεδρος της Ένωσης Παλαιστινίων Κρατουμένων Καντούρα Φάρες δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως το μέτρο αντιποίνων έγινε γνωστό όταν ένας από τους δικηγόρους του Μπαργούτι πήγε να τον επισκεφθεί σήμερα στις φυλακές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συνήγορος του Μπαργούτι Ελίας Σάμπαχ κατήγγειλε ως «άδικη» αυτήν την τιμωρία, όμως διαβεβαίωσε πως «αυτή δεν πρόκειται να κάμψει το σφρίγος των απόψεών του». «Ο Μπαργούτι είναι ένας δημοφιλής παλαιστίνιος πολιτικός ηγέτης και είναι η πρώτη φορά σε πέντε χρόνια που μίλησε στον Τύπο», τόνισε ο ίδιος, αναφορικά με τις δημόσιες δηλώσεις του πελάτη του, μετά τις οποίες του επιβλήθηκε τιμωρία. «Καλώ τον μεγάλο παλαιστινιακό λαό να παραμείνει ενωμένος, να δημιουργήσει μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας και να συνεχίσει την ειρηνική, λαϊκή αντίσταση για να δοθεί τέλος στην (ισραηλινή) κατοχή», δήλωσε ο Μπαργούτι στα αραβικά στον Τύπο την ώρα που εισερχόταν στο δικαστήριο.

Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης