Απαγχονισμένος μέσα στο λεωφορείο του βρέθηκε ένας 32χρονος Παλαιστίνιος οδηγός στη γραμμή που εξυπηρετεί τη δυτική πλευρά της Ιερουσαλήμ. Οι συγγενείς του καταγγέλλουν εγκληματική ενέργεια, ενώ η ισραηλινή αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας.

Ο θάνατος του Γιούσεφ αλ-Ραμούνι σημειώνεται ενώ ταραχές μεταξύ Παλαιστινίων διαδηλωτών και Ισραηλινών αστυνομικών συγκλονίζουν τις τελευταίες εβδομάδες την Ιερουσαλήμ. Οι συγκρούσεις επεκτάθηκαν και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, προκαλώντας φόβους για γενικευμένη σύρραξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Το άψυχο σώμα του οδηγού βρέθηκε να κρέμεται πάνω από τις σκάλες μέσα στο λεωφορείοΤο άψυχο σώμα του Παλαιστίνιου, ο οποίος κατοικούσε στη συνοικία Αλ-Τουρ της κατεχόμενης και προσαρτημένης στο Ισραήλ Ανατολικής Ιερουσαλήμ, βρέθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής να κρέμεται πάνω από τις σκάλες μέσα στο λεωφορείο, στο αμαξοστάσιο της βιομηχανικής ζώνης του Χαρ Χοτζβίμ, στη βόρεια πλευρά της Δυτικής Ιερουσαλήμ, κοντά σε εβραϊκούς οικισμούς και παλαιστινιακές γειτονιές.

«Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των εξετάσεων και της έρευνας, κατά τα φαινόμενα δεν πρόκειται για περιστατικό εγκληματικής ενέργειας» τόνισε η εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας Λούμπα Σάμρι.

«Κανένα σημάδι βίας δεν βρέθηκε στο πτώμα» πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι θα γίνει αυτοψία στο ιατροδικαστικό κέντρο του Aμπού Καμπίρ

Αυτή η εκδοχή των γεγονότων αμφισβητείται ωστόσο τόσο από τους συναδέλφους όσο και την οικογένεια του οδηγού, σύμφωνα με τους οποίους, ο άνδρας σκοτώθηκε σε επίθεση που δέχτηκε από Ισραηλινούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την οικογένειά του, την οποία επικαλείται η ισραηλινή εφημερίδα «Haaretz», ο οδηγός δεν είχε κανένα λόγο να αυτοκτονήσει και το σώμα του έφερε σημάδια βίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης