Την οικοδόμηση 200 νέων κατοικιών στη συνοικία Ραμότ της ανατολικής Ιερουσαλήμ, την οποία έχει προσαρτήσει το Ισραήλ, ενέκρινε ο δήμος, όπως ανακοίνωσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης τα οποία μετέχουν στο δημοτικό συμβούλιο.

«Πρόκειται για ένα νέο σχέδιο κατασκευών και βρισκόμαστε στο προκαταρκτικό στάδιο», ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Πέπε Αλαλό, δημοτικός σύμβουλος του αριστερού κόμματος Μερέτζ, προειδοποιώντας για τον αντίκτυπο μιας τέτοιας απόφασης στο κλίμα έντασης που επικρατεί ήδη στην ανατολική Ιερουσαλήμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρόκειται για μία απόφαση η οποία αναμένεται να είναι πολύ επιζήμια», τόνισε ο ίδιος.

«Είναι φοβερό μεσούσης μιας τόσο ευαίσθητης περιόδου», κατήγγειλε επίσης ο Λιόρ Αμιχάι, στέλεχος της οργάνωσης «Ειρήνη Τώρα», κατά τάσσεται κατά των ισραηλινών εποικισμών.

Η συνέχισης της εποικιστικής δραστηριότητας αποτελεί έναν από τους παράγοντες της έντασης η οποία επικρατεί από το καλοκαίρι στην ανατολική Ιερουσαλήμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ΟΗΕ, οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρούν ότι η συνέχιση των εποικισμών συνιστά μεγάλο πρόσκομμα στις προσπάθειες επίλυσης της ισραηλινοπαλαιστινιακής διένεξης.

Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης