Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου κάλεσε το Σάββατο τον υπουργό Άμυνας, Εχούντ Μπαράκ, για να συζητήσουν σχετικά με ισχυρισμούς που είδαν το φως της δημοσιότητας, περί υπονόμευσης του πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ταξιδιού του στις Ηνωμένες Πολιτείες, αυξάνοντας έτσι τις φήμες για πρόωρες εκλογές.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Νετανιάχου θα ζητήσει διευκρινίσεις από τον Μπαράκ, για τις ενέργειές του και θα καταστήσει σαφές ότι πρέπει να υπάρχει συνολικός συντονισμός μεταξύ τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Νετανιάχου αναμένεται να ζητήσει από τον Μπαράκ, δέσμευση ότι τέτοια πράγματα δεν θα συμβούν ξανά», είπε αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Το ρήγμα μεταξύ του Νετανιάχου και του Μπαράκ, των άλλοτε κυβερνητικών εταίρων που σε μεγάλο βαθμό έως τώρα παρουσίαζαν ενιαίο μέτωπο, έχει βαθύνει εξ αιτίας της διαφορετικής προσέγγισης για την αντιμετώπιση του προβλήματος με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Υπουργοί από την δεξιά πτέρυγα του κόμματος Λικούντ του Νετανιάχου, έχουν κατηγορήσει δημοσίως τον Μπάρακ, ο οποίος είναι επικεφαλής ενός μικρού αριστερού κόμματος, ότι υπονομεύει τον πρωθυπουργό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός από την εσωτερική κυβερνητική «τριβή» με τον Μπαράκ, πάντως, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ αντιμετωπίζει προκλήσεις και για τη σύνταξη του κρατικού προϋπολογισμού και πιθανώς θα μπορούσε να θέσει ζήτημα εκλογών, σε μια προσπάθεια να χτίσει νέες συμμαχίες.

Σύμφωνα με το νόμο μια πιθανή εκλογική αναμέτρηση πρέπει να πραγματοποιηθεί το αργότερο σε ένα χρόνο από τώρα, αλλά μέλη του συνασπισμού, δήλωσαν ότι ο Νετανιάχου θα μπορούσε να ζητήσει την προσφυγή σε εθνικές κάλπες τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο.

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης