Σταθερή είναι η κατάσταση του παλαίμαχου Ισραηλινού πολιτικού Σιμόν Πέρες, ο οποίος υπεβλήθη με επιτυχία σε μικροεπέμβαση για διάνοιξη φραγμένης αρτηρίας που του είχε προκαλέσει πόνο στο στήθος, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ο 92χρονος πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος «αισθάνεται καλά και έχει πλήρη συνείδηση», μετά τον καθετηριασμό στον οποίο υποβλήθηκε σε νοσοκομείο κοντά στο Τελ Αβίβ, δήλωσε η εκπρόσωπός του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ράφι Βάλντερ, γιατρός και γαμπρός του Πέρες, δήλωσε πως αισθάνεται καλά έπειτα από «μια μικρή καρδιακή προσβολή» την οποία υπέστη.

«Το μοναδικό παράπονό του στο προσωπικό του είναι πως δεν μπορεί να συνεχίσει με το σημερινό πρόγραμμά του» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Βάλντεν.

Ο γεννημένος στην Πολωνία Πέρες πιστώνεται με το γεγονός της δημιουργίας των πυρηνικών δυνατοτήτων του Ισραήλ και κέρδισε το Νόμπελ Ειρήνης το 1994 για τον ρόλο του στην επίτευξη μεταβατικής συμφωνίας ειρήνης με τους Παλαιστινίους. Διετέλεσε δύο φορές πρωθυπουργός και ήταν πρόεδρος της χώρας από το 2007 έως το 2014.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως ο τελευταίος επιζών από τους ιδρυτές του κράτους του Ισραήλ, ο Πέρες παραμένει μια σημαντική φυσιογνωμία για πολλούς συμπολίτες του και εξακολουθεί να ακολουθεί ένα δραστήριο δημόσιο πρόγραμμα, ενθαρρύνοντας τη διπλωματία στη Μέση Ανατολή και την τεχνολογική καινοτομία.

Είναι επίσης γνωστός ως επικεφαλής του Κέντρου Πέρες για την Ειρήνη, μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης που κύριοι σκοποί της είναι η οικοδόμηση στενότερων δεσμών μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων, η βελτίωση της ιατρικής φροντίδας και η ανάπτυξη τοπικών οικονομιών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης