Τουλάχιστον 200 ισραηλινοί μαθητές και εκπαιδευτικοί εκλήθησαν να παραμείνουν στα σπίτια τους από σήμερα και για 14 ημέρες, αφού ήλθαν σε επαφή με Νοτιοκορεάτες τουρίστες που επισκέφθηκαν τους Αγίους Τόπους και έχουν προσβληθεί από τον νέο ιό Covid-19, καθώς η επιδημία προκαλεί όλο και μεγαλύτερη ανησυχία στο Ισραήλ.

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε την συγκρότηση υπουργικής επιτροπής «για την καθημερινή διαχείριση αυτής της σοβαρής απειλής», έπειτα από συνεδρίαση στην οποία συμμετείχαν ανώτατοι αξιωματούχοι του τομέα της υγείας και της ασφάλειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανακοίνωση έγινε μετά την εντολή που δόθηκε από το υπουργείο Παιδείας για 180 μαθητές σχολείων, 18 εκπαιδευτικούς και έναν φύλακα ασφαλείας να παραμείνουν στα σπίτια τους για 14 ημέρες , αφού πρόσφατα διασταυρώθηκαν κατά την διάρκεια εκπαιδευτικών εκδρομών με τους χριστιανούς προσκυνητές από την Νότια Κορέα.

Δεκαοκτώ από τους τουρίστες αυτούς διαγνώσθηκαν θετικοί στον ιό μετά την επιστροφή του στην Νότια Κορέα, ανακοίνωσε το ισραηλινό υπουργείο Παιδείας.

Το ισραηλινό υπουργείο Υγείας ανήρτησε στην ιστοσελίδα του τη λεπτομερή διαδρομή των Νοτιοκορεατών τουριστών που έκαναν προσκύνημα στους Αγίους Τόπους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Νοτιοκορεάτες προσκυνητές επισκέφθηκαν ορισμένους από τους πιο πολυσύχναστους τόπους, όπως ο Ναός του Παναγίου Τάφου στην παλιά Ιερουσαλήμ και η Σπηλιά των Πατριαρχών στην Δυτική Όχθη, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ.

Εξάλλου χθες, 200 μη Ισραηλινοί επιβάτες αεροπλάνου προερχόμενοι από την Σεούλ δεν έγιναν δεκτοί για αποβίβαση στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ, καθώς οι ισραηλινές αρχές εφαρμόζουν νέα μέτρα απαγόρευσης εισόδου στο ισραηλινό έδαφος για να αντιμετωπίσουν το κίνδυνο της επιδημίας.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι η απαγόρευση εισόδου θα εφαρμοσθεί επίσης από αύριο και για τους μη Ισραηλινούς επιβάτες που θα προέρχονται από την Ιαπωνία.

Ταυτόχρονα, η 14ήμερη καραντίνα θα είναι υποχρεωτική για κάθε ισραηλινό πολίτη που θα επιστρέφει από την Ιαπωνία, την Κίνα, την Νότια Κορέα, το Χονγκ Κονγκ, το Μακάο, την Σιγκαπούρη και την Ταϊλάνδη.

«Και κάθε άτομο που έχει διαμείνει στην Ταϊβάν, την Ιταλία ή την Αυστραλία κατά την διάρκεια των 14 τελευταίων ημερών και θα εμφανίζει τα συμπτώματα της ασθένειας, θα εξετάζεται», ανακοίνωσε το ισραηλινό υπουργείο Υγείας.

«Η ισραηλινή αστυνομία έχει αναπτύξει τις αναγκαίες μονάδες για την περίπτωση που πολίτες δεν θα υπακούσουν στις οδηγίες», προειδοποίησε ο Γκιλάντ Ερντάν, υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας.

Προειδοποίησε επίσης για οποιαδήποτε απόπειρα διατάραξης της διαδικασίας των εκλογών της 2ας Μαρτίου με την διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Ο παλαιστίνιος υπουργός Υγείας Μάι Αλ -Κάιλα δήλωσε από την πλευρά του ότι δεν υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα του Covid-19, προσθέτοντας ότι υπάρχει συντονισμός των παλαιστινιακών αρχών με την Αίγυπτο, την Ιορδανία και το Ισραήλ για την διαχείριση της απειλής της επιδημίας. Διευκρίνισε δε ότι η συνεργασία με το Ισραήλ «δεν αφορά παρά τον ιό».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης