Ισραήλ: Το Ισλαμικό Κράτος στη λίστα των «παράνομων» οργανώσεων

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου 2014, 22:40
Ισραήλ: Το Ισλαμικό Κράτος στη λίστα των «παράνομων» οργανώσεων
Στη λίστα των οργανώσεων που θεωρεί «παράνομες» πρόσθεσε το Ισραήλ το Ισλαιμκό Κράτος και τις Ταξιαρχίες Αμπντάλα Άζαμ, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.

«Το μέτρο αυτό επιτρέπει να ληφθούν νομικά μέτρα εναντίον των οργανώσεων αυτών, όσων τις υποστηρίζουν και τις χρηματοδοτούν», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, ενώ διευκρινίζεται ότι η απόφαση αυτή ελήφθη έπειτα «από τις συστάσεις των υπηρεσιών ασφαλείας».

Την ίδια ώρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν ότι είναι έτοιμα να υποστηρίξουν τις διεθνείς προσπάθειες για την αντιμετώπιση της απειλής των τζιχαντιστών.

Τα ΗΑΕ εξέφρασαν «την αλληλεγγύη τους στις διεθνείς και περιφερειακές προσπάθειες για την καταπολέμηση των τρομοκρατικών απειλών» και δήλωσαν «έτοιμα να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού, βάσει της απόφασης 2170 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

Η απόφαση αυτή του Συμβουλίου έχει στόχο να εμποδίσει τη στρατολόγηση και τη χρηματοδότηση των τζιχαντιστών στη Συρία και το Ιράκ.

Τα Εμιράτα «παίρνουν θέση εναντίον των τρομοκρατικών απειλών εναντίον της περιοχής μας και εναντίον του κόσμου, κυρίως (εναντίον) των επικίνδυνων παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (που διαπράττουν) οι τρομοκρατικές οργανώσεις στο Ιράκ, τη Συρία και σε άλλες αραβικές χώρες, όπως (. . .) η Λιβύη», πρόσθετε η ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου 2014, 22:45