Ένταση επικράτησε την Κυριακή όταν δυνάμεις της Αστυνομίας στο Ισραήλ απομάκρυναν με τη βία Ισραηλινούς εποίκους από κατοικίες στη Δυτική Όχθη.

Προηγήθηκε η κοινοποίηση σχετικής απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου της ασιατικής χώρας και η λήξη της προθεσμίας για την οικειοθελή απομάκρυνση των κατοίκων και τη μετέπειτα μετεγκατάστασή τους σε σπίτια τα οποία έχουν ανεγερθεί σε διπλανή περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως μετέδωσε το euronews, οι οικισμοί που βρίσκονται κοντά στο στρατιωτικό φυλάκιο Μαϊκρόν θα έχουν εκκενωθεί μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου. Το πρόγραμμα εποικισμών που προωθεί η κυβέρνηση του πρωθυπουργού, Benjamin Netanyahu, στα παλαιστινιακά εδάφη έχει επανειλημμένα προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και σύγχυση σε μεγάλο μέρος της ισραηλινής κοινής γνώμης, καθώς δεν υπάρχει ένας ξεκάθαρος οδικός «χάρτης» ο οποίος θα μπορούσε να λειτουργήσει ως σημείο αναφοράς για την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών με την Παλαιστίνη.

Αποτέλεσμα… αρκετοί από τους εποίκους φεύγουν «σηκωτοί» από τους χώρους που μέχρι εκείνη τη στιγμή θεωρούσαν ότι θα αποτελούσαν τη μόνιμη κατοικία τους.

Δείτε το video…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
«Αντιπαραγωγικός ο εποικισμός από το Ισραήλ», Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011, 04:46

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης