Την… έγκαιρη προειδοποίηση των Κούρδων του Β. Ιράκ, ανέλαβε το Ισραήλ με την εγκατάσταση έξι μη επανδρωμένων αεροσκαφών UAV Heron σε αεροδρόμια του Β, Ιράκ, τα οποία ελέγχονται από την τοπική κουρδική κυβέρνηση.

Παρατηρητές αποδίδουν την κίνηση αυτή στην όξυνση των σχέσεων Τουρκίας Ισραήλ, αφού όπως λένε χαρακτηριστικά «πρακτικά πήραν τα UAV που εντόπιζαν Κούρδους από την Τουρκία και τα έθεσαν στην διάθεση των Κούρδων για να εντοπίζουν … Τούρκους, αλλά και Ιρανούς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Είναι γνωστό, ότι τα δέκα UAV Heron έχουν παρακρατηθεί στο Ισραήλ και δεν έχουν παραδοθεί στην Τουρκία, ούτε τα τελευταία της παραγγελίας, ούτε αυτά που είχαν επιστρέψει στο Ισραήλ για επισκευές.

Το θέμα έφερε στην δημοσιότητα η εφημερίδα Millyet η οποία αναφέρει ότι ήδη επιχειρούν έξι UAV Heron από τα αεροδρόμια της Μοσούλης και της Χαλιντίγιε τα οποία από εκεί που βρίσκονται μπορούν να καλύπτουν ολόκληρη την νοτιοανατολική Τουρκία και το μεγαλύτερο μέρος του Κεντρικού κα Βόρειου Ιράν.

Η Άγκυρα ελιχε από πέρσι κατηγορήσει το Τελ Αβίβ ότι συνεργαζόταν τους Κούρδους αντάρτες και μάλιστα μια επίθεση στο λιμάνι της Αλεξανδρέττας στην Τουρκία τις ίδιες ώρες που ο «στολίσκος της ελευθερίας» κατευθυνόταν προς το Ισραήλ «χρεώθηκε» στο ΡΚΚ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης