Το Ιράν έχει τη δυνατότητα να πλήξει με βαλλιστικό πύραυλο τα περισσότερα μέρη στην Ευρώπη, μέσα σε μια τετραετία, αν “βάλει όλες του τις δυνάμεις”, δήλωσε χθες, ο πρώην επικεφαλής του προγράμματος αντιπυραυλικής άμυνας του Ισραήλ.

Αν η πρόβλεψη αυτή του Ούζι Ράμπιν, ο οποίος θεωρείται από τις αυθεντίες πάνω στο ιρανικό πρόγραμμα, είναι σωστή, δίνει την αφορμή για τη δημιουργία αντιπυραυλικής ασπίδας στην Ευρώπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Αν διαθέσουν όλους τους μηχανικούς, τρία με τέσσερα χρόνια είναι αρκετά, ώστε ο τωρινός βαλλιστικός πύραυλος του Ιράν με βεληνεκές 3.900 χιλιομέτρων, να πληξεί το Λονδίνο”, δήλωσε ο Ράμπιν σε διάσκεψη για την αντιπυραυλική άμυνα που διεξάγεται στο Χάντσβιλ της Αλαμπάμα, υπό τη χρηματοδότηση του αμερικανικού στρατού.

Εξάλλου αξιωματούχοι της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας και του Διαστημικού Κέντρου Πληροφοριών δήλωναν σε έκθεσή τους που δημοσιοποιήθηκε τον Ιούνιο ότι το Ιράν, με την υποστήριξη εξωτερικών πηγών, θα μπορούσε να κατασκευάσει έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο, ικανό να πλήξει ακόμα και τις ΗΠΑ, εντός έξι ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης