Εάν ανήκετε στην κατηγορία των ψηλών ανθρώπων, τότε πρέπει να ευγνωμονείτε τα γονίδιά σας, αφού σύμφωνα με έρευνα οι… μετρίου αναστήματος είναι πιο δυστυχισμένοι.

Ειδικοί ερευνητές βρήκαν ότι οι κοντύτεροι άνθρωποι τείνουν να μην είναι ικανοποιημένοι με τη ζωή τους. Η έρευνα έγινε σε δείγμα 450.000 ενηλίκων. Σε όλους ζητήθηκε να πουν πώς βλέπουν τη ζωή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως προέκυψε, οι ψηλότεροι γενικά έκριναν ότι η ζωή τους ήταν πιο ευτυχισμένη και στις περισσότερες περιπτώσεις τα συναισθήματά τους γι’ αυτήν ήταν θετικά. Επίσης, ότι είναι λιγότερο πιθανό να νιώσουν άσχημα συναισθήματα, όπως λύπη και σωματικό πόνο, αν και είναι πιο πιθανό να βιώσουν στρες και θυμό.

Από την άλλη, όσοι δήλωσαν ότι η ζωή τους ήταν η χειρότερη δυνατή κατά μέσο όρο ήταν κοντύτεροι από το σύνηθες. Επίσης, από την έρευνα προέκυψε ότι υπήρχε συσχετισμός μεταξύ του ύψους και της εκπαίδευσης, όπως δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Οικονομία και Ανθρώπινη Βιολογία».

Οι υπεύθυνοι της έρευνας από το πανεπιστήμιο Princeton του New Jersey, κατέληξαν ότι ο σύνδεσμος μεταξύ εκπαίδευσης, εισοδήματος και ύψους εξηγεί τη σχέση μεταξύ ευτυχίας και ικανοποίησης από τη ζωή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης