Ισχυρές εκρήξεις ταρακούνησαν τα ξημερώματα της Δευτέρας το κέντρο της Τρίπολης με τα αεροσκάφη των συμμαχικών δυνάμεων να συνεχίζουν να πετούν πάνω από την πρωτεύουσα της Λιβύης, μετέδωσαν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου. Οι εκρήξεις σημειώθηκαν περίπου δέκα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα τοπική ώρα (01:10 ώρα Ελλάδας) σε διάφορα σημεία της λιβυκής πρωτεύουσας.

Aμέσως μετά τους βομβαρδισμούς διακόπηκε προσωρινά η εκπομπή τριών λιβυκών τηλεοπτικών σταθμών στην Τρίπολη, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters Ρόιτερς. Συγκεκριμένα, τόσο το σήμα της λιβυκής τηλεόρασης όσο και των δίκτυων Jamahiriya και Shababiya σταμάτησαν να μεταδίδονται για μισή ώρα περίπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την Παρασκευή οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ, που επιχειρούν στη Λιβύη, έχουν εντείνει τους βομβαρδισμούς στην πρωτεύουσα της αφρικανικής χώρας στο πλαίσιο της εφαρμογής του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε.

Ισοπεδώθηκε κτίριο-βάση του Muammar Gaddafi

Ένα κτίριο του συγκροτήματος Μπαμπ αλ Αζιζία το οποίο χρησιμοποιούσε κατά διαστήματα ο Λίβυος ηγέτης, Muammar Gaddafi, κυριολεκτικά ισοπεδώθηκε ύστερα από αεροπορική επιδρομή των συμμαχικών δυνάμεων, τα ξημερώματα της Δευτέρας, ανέφερε εκπρόσωπος Τύπου της λιβυκής κυβέρνησης. Από την επίθεση τουλάχιστον 45 άτομα τραυματίστηκαν, εκ των οποίων τα 15 σοβαρά, ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των αγνοούμενων ύστερα από τον βομβαρδισμό του κτιρίου με πάνω από δύο πυραύλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο σημείο της επίθεσης μεταφέρθηκαν ξένοι δημοσιογράφοι προκειμένου να πιστοποιηθεί το μέγεθος της καταστροφής, στους οποίους ανακοινώθηκε ότι ο Λίβυος ηγέτης χρησιμοποιούσε χώρους του συγκεκριμένου κτιρίου για υπουργικές συναντήσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης