Ειδικά σωστικά συνεργεία ψάχνουν μέσα στα συντρίμμια του πολυτελούς ξενοδοχείου Pearl Continental για τυχόν εγκλωβισμένους, ύστερα από τη χθεσινή επίθεση αυτοκτονίας στην πακιστανική πόλη Peshawar, που οδήγησε στο θάνατο τουλάχιστον 18 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 57.  

Ανάμεσα στους νεκρούς ήταν και δυο υπάλληλοι του Ο.Η.Ε., ένας Σέρβος και ένας Φιλιππινέζος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην περιοχή επικράτησε μεγάλος πανικός και οι περαστικοί εθεάθησαν να βοηθούν τους τραυματίες να μεταφερθούν μακριά από τα χαλάσματα.

Η περιοχή αποκλείστηκε από τις τοπικές Αρχές και μέσα σε λίγα λεπτά κατέφθασαν τα πρώτα ασθενοφόρα για να παραλάβουν τους τραυματίες. Από την έκρηξη δημιουργήθηκε ένας μικρός κρατήρας, σύμφωνα με τα όσα περιγράφουν τα διεθνή ΜΜΕ.

Ο τοπικός αξιωματούχος, Liaqat Ali, είπε ότι τρεις άνδρες που επέβαιναν σε φορτηγάκι πλησίασαν την κεντρική πύλη του ξενοδοχείου και άνοιξαν πυρ εναντίον των φρουρών, πριν οδηγήσουν το όχημα στο εσωτερικό των εγκαταστάσεων και το ανατινάξουν κοντά στο κεντρικό κτίριο. Τα λόγια του πιστοποιούνται και από ένα video που κυκλοφόρησε σήμερα στα Μέσα και δείχνει τους δράστες να εισβάλουν στο ξενοδοχείο και να ακολουθεί έκρηξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάμερα ασφαλείας δείχνει την επίθεση των δραστών

Το ξενοδοχείο λέγεται “Pearl Continental” και θεωρείται πέντε αστέρων, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες λένε ότι ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκονται και μερικοί από τους πελάτες, οι οποίοι είναι ως επί το πλείστον ξένοι.

Τις τελευταίες εβδομάδες μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων έχει συνταράξει αρκετές πόλεις στο Πακιστάν, ύστερα από την επικράτηση των κυβερνητικών δυνάμεων επί των Ταλιμπάν.

 

(Πρώτη καταχώρηση: 09 Ιουνίου 2009, 20:01)

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης