Χρήστος Μαζάνης 

«Πρόκειται για την πιο σημαντική επιχείρηση των τελευταίων ετών κατά των κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών μεταξύ Αλβανίας και Ιταλίας». Με αυτά τα λόγια σχολίασε ο εθνικός εισαγγελέας κατά της μαφίας στην Ιταλία, Federico Cafiero De Raho, την επιχείρηση «Κulmi», η οποία πραγματοποιείται το τελευταίο 24ωρο και είχε αποτέλεσμα την εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά μέχρι στιγμής έχουν κατασχεθεί 3,5 τόνοι ουσιών (μαριχουάνα, χασίς, κοκαΐνη), έχουν δεσμευτεί περιουσιακά στοιχεία αξίας 4 εκατ. ευρώ και έχουν συλληφθεί 37 άτομα (27 Αλβανοί και 10 Ιταλοί).  

Οι έρευνες άρχισαν από τον Μάρτιο του 2017 και ολοκληρώθηκαν από την  Ιταλική Διεύθυνση Ερευνών κατά της Μαφίας (DIA), ενώ η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από κοινού σε συνεργασία με τις Αλβανικές Αρχές και την Ιντερπόλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κύκλωμα χρησιμοποιούσε πολύ γρήγορα σκάφη προκειμένου να μεταφέρει τα ναρκωτικά από την Αλβανία στην Ιταλία (περιοχή Απουλία), ενώ στη συνέχεια τα διακινούσαν εντός της χώρας. Επίσης χρησιμοποιούσαν και τροχόσπιτα μέσα στα οποία έκρυβαν το εμπόρευμα. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στις έρευνες, υπήρχαν δύο συγκεκριμένα άτομα τα οποία με τροχόσπιτο από την Ελλάδα μετέφεραν 500 κιλά ναρκωτικών στην Ιταλία.  

Δείτε το βίντεο που έδωσαν στην δημοσιότητα οι ιταλικές Αρχές:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης