Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία, τα νέα περιστατικά κορωνοϊού ανέρχονται σε 15.146, ενώ 391 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 292.533 διαγνωστικά τεστ, το 5,1% των οποίων προέκυψε θετικό.

Χθες, τα κρούσματα ήταν 12.956, με 336 νεκρούς. Στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας της χώρας, βρίσκονται δύο λιγότεροι ασθενείς σε σχέση με τη χθεσινή ημέρα, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους οι ασθενείς είναι 338 λιγότεροι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό,τι αφορά τις περιοχές της Ιταλίας με περισσότερα κρούσματα, στην πρώτη θέση βρίσκεται η Λομβαρδία (2.434) και ακολουθούν η Καμπανία (1.694) με πρωτεύουσα τη Νάπολη και η Εμίλια Ρομάνια (1.345) με κύρια πόλη την Μπολόνια. Η μόνη περιφέρεια της Ιταλίας στην οποία σήμερα δεν καταγράφηκαν νέα κρούσματα, είναι η μικρή Βάλλε Ντ΄ Αόστα, στα σύνορα με τη Γαλλία.

Η ιταλική κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Τύπο, προσανατολίζεται προς την παράταση της απαγόρευσης μετακίνησης από τη μία περιφέρεια στην άλλη (εκτός και αν συντρέχουν λόγοι υγείας ή επαγγελματικοί) η οποία, κανονικά, λήγει στις 15 Φεβρουαρίου, μέχρι και τις 5 Μαρτίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης