Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, στην Ιταλία καταγράφηκαν 25.735 νέα περιστατικά κορωνοϊού και 386 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 364.822 διαγνωστικά τεστ, το 7,05% από τα οποία ήταν θετικό.

Σε σχέση με χθες, στις μονάδες εντατικής θεραπείας βρίσκονται 31 περισσότεροι ασθενείς, ενώ στις νοσοκομειακές μονάδες είναι 164 περισσότεροι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό,τι αφορά τις περιοχές της χώρας με τα περισσότερα κρούσματα, στην πρώτη θέση βρίσκεται πάντα η Λομβαρδία (5.518) και ακολουθούν η Εμίλια Ρομάνια (3.188) με κύρια πόλη την Μπολόνια, το Πεδεμόντιο (2.997) με πρωτεύουσα το Τορίνο και η περιφέρεια της Ρώμης, Λάτσιο, με 2.188 περιστατικά.

Ο Τζιάνι Ρέτσα, γενικός διευθυντής του Τομέα Πρόληψης του ιταλικού υπουργείου Υγείας τόνισε σήμερα πως «το γεγονός ότι ξανάρχισε η χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca είναι λόγος ιδιαίτερης ανακούφισης, διότι πρέπει να δοθεί μεγάλη ώθηση στην εκστρατεία εμβολιασμού».

«Πρέπει να θυμόμαστε όλοι ότι αυτή την στιγμή σε κάθε 100.000 κατοίκους στην Ιταλία καταγράφονται 150 κρούσματα στατικά κορωνοϊού. Αν εγκαταλείπαμε την οδό της δυναμικής εκστρατείας εμβολιασμού, θα κάναμε κάτι το τρομερά επικίνδυνο», πρόσθεσε ο Ρέτσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης