Ιταλία: 87 γιατροί έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορωνοϊό

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020, 13:29
Ιταλία: 87 γιατροί έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορωνοϊό

Οι γιατροί που έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορωνοϊό στην Ιταλία ανέρχονται πλέον σε 87, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των Αρχών. Παράλληλα χθες διαγνώστηκε θετικός στον ιό ο διευθυντής του Ιταλικού Οργανισμού Φαρμάκων Νικόλα Μαγκρίνι.

Σχολιάζοντας τους χθεσινούς αριθμούς, βάσει των οποίων περιορίζονται ο αριθμός των νεκρών και τα συνολικά κρούσματα, ο πρόεδρος του Ιταλικού Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας καθηγητής Σίλβιο Μπρουζαφέρο, επισήμανε: «Μετά το ανώτατο σημείο διάδοσης, θεωρούμε ότι άρχισε η πτώση των μολύνσεων. Πιστεύω ότι θα πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τη δεύτερη φάση, εκείνη της συνύπαρξης με τον ιό».

Υπάρχουν ακόμα, πάντως, καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Το χωριό Λάουρο, το οποίο βρίσκεται στην περιφέρεια της Νάπολης, την Καμπανία, έχει τεθεί σε πλήρη απομόνωση, με δημιουργία νέας «κόκκινης ζώνης». Μια οκταμελής οικογένεια, η οποία είναι ιδιοκτήτρια σούπερ μάρκετ, προέκυψε θετική στον ιό και υπάρχει κίνδυνος να έχουν μολυνθεί μέχρι και 200 άτομα, τα οποία ψώνιζαν καθημερινά στο κατάστημα.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020, 13:35