Γερουσιαστές του ξενοφοβικού κόμματος «Λέγκα του Βορρά» κατέλαβαν σήμερα το πρωί το γραφείο του προέδρου της ιταλικής γερουσίας, του Πιέτρο Γκράσο.

Η ενέργεια αυτή των στελεχών της Λέγκας του Βορρά έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την συζήτηση και την επικείμενη ψήφιση στη γερουσία ενός μέτρου το οποίο τροποποιεί το νόμο ο οποίος διέπει το μεταναστευτικό και συγκεκριμένα καταργεί το ποινικό αδίκημα της λαθρομετανάστευσης, κάτι στο οποίο το αντιμεταναστευτικό κόμμα αντιτίθεται σφοδρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μολαταύτα, η συζήτηση του μέτρου αυτού συνεχίστηκε κανονικά. Ο γραμματέας της Λέγκας του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι, δήλωσε ότι «η λαθρομετανάστευση πρέπει να συνεχίσει να θεωρείται ποινικό αδίκημα, όπως συμβαίνει σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη».

Παράλληλα, ο Σαλβίνι προχώρησε και σε νέα επίθεση κατά της υπουργού αρμόδιας για την Κοινωνική Ένταξη των Μεταναστών, Σεσίλ Κιένγκε: «υπάρχει μια κυρία η οποία εργάζεται κατά των συμφερόντων των Ιταλών ανέργων, εναντίον των πολιτών μας που παίρνουν κοινωνικά βοηθήματα, εναντίον δηλαδή όσων πληρώνουν τον μισθό της», είπε ο επικεφαλής της Λέγκα, εξαπολύοντας επίθεση εναντίον της.

Ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπενθύμισαν ότι η μαύρη υπουργός που κατάγεται από το Κονγκό είναι το μόνο μέλος της κυβέρνησης Λέτα που είναι αναγκασμένο να διαθέτει μόνιμη φύλαξη από αστυνομικούς, καθώς η Κιένγκε έχει δεχθεί απειλές κατά της ζωής της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης