Ο Ιταλός υπουργός περιφερειακών θεμάτων, Φραντσέσκο Μπότσια, σε δηλώσεις που έκανε του στο ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia, αναφέρθηκε στις καθυστερήσεις από μέρους φαρμακευτικών εταιρειών, στην παράδοση εμβολίων κατά του κορωνοϊού.

«Αν δεν υπάρχουν αρκετά εμβόλια θα χρειαστούν κάποιες επιπλέον εβδομάδες ή μήνες για να εξασφαλίσουμε την ανοσία αγέλης. Δεν εξαρτάται από εμάς, αλλά από τις εταιρείες που προμηθεύουν τα εμβόλια» τόνισε ο Ιταλός υπουργός, με ευθεία αναφορά στις καθυστερήσεις που ήδη σημειώθηκαν στις παραδόσεις παρτίδων εμβολίων από την εταιρεία Pfizer και σε αυτές που ανακοινώθηκαν από την Astrazeneca.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Μπότσια πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να καθυστερήσει η χορήγηση της δεύτερης δόσης, σε όσους πολίτες έλαβαν ήδη την πρώτη, αλλά δήλωσε παράλληλα, ότι «το συνολικό πρόγραμμα εμβολιασμού του πληθυσμού πρέπει να αναθεωρηθεί, λόγω των μειωμένων παραδόσεων». «Απαιτούμε τον σεβασμό των συμφωνιών. Αν υπάρχουν προβλήματα στην διαδικασία παραγωγής, πρέπει να μας τα εξηγήσουν. Αλλά αν τα εμβόλια που προορίζονταν για την Ευρωπαϊκή Ένωση καταλήγουν σε άλλες ηπείρους, πρόκειται για κάτι το πολύ σοβαρό», ολοκλήρωσε ο Ιταλός υπουργός περιφερειακών θεμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ  

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης