Ο Τζανρομπέρτο Καζαλέτζιο, συνιδρυτής -μαζί με τον Μπέπε Γκρίλο- του κινήματος Πέντε Αστέρων, πέθανε σήμερα στο Μιλάνο, σε ηλικία 61 ετών.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Corriere della Sera», ο Καζαλέτζιο ήταν άρρωστος εδώ και πολύ καιρό, αλλά προσπάθησε να δώσει τη μάχη του για τη ζωή δυναμικά μέχρι το τέλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν το βάζω κάτω και θα συνεχίσω να πολεμώ μαζί με εκατομμύρια έντιμους Ιταλούς για τη νίκη του κινήματος Πέντε Αστέρων, στην ίδρυση του οποίου συνέβαλα» είχε γράψει πρόσφατα στο ιστολόγιο του Μπέπε Γκρίλο.

Σύμφωνα με πολλούς παρατηρητές, ήταν ο πραγματικός «εγκέφαλος» του κινήματος, ο άνθρωπος που επεξεργαζόταν μεγάλο μέρος της πολιτικής γραμμής και του οποίου η γνώμη βάραινε ιδιαίτερα, όταν έπρεπε να γίνουν κρίσιμες επιλογές.

Ο Καζαλέτζιο είχε κατηγορηθεί παράλληλα από διαφωνούντες και μέρος του Τύπου για τη δημιουργία κλειστού διευθυντηρίου μαζί με τον Γκρίλο και για τον περιορισμό του δικαιώματος ελεύθερης επιλογής και τοποθέτησης των βουλευτών και γερουσιαστών των Πέντε Αστέρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης