Ιταλία: «Από τη Ρωσία με αγάπη» τόνοι υγειονομικής βοήθειας

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020, 14:25
Ιταλία: «Από τη Ρωσία με αγάπη» τόνοι υγειονομικής βοήθειας

Τα οχήματα της ρωσικής πολιτικής προστασίας που ανεβαίνουν τον αυτοκινητόδρομο προς τη Λομβαρδία γράφουν πάνω τους σε τρεις γλώσσες: «Από τη Ρωσία με αγάπη», όπως στην ταινία 007.

Η κινητοποίηση ήταν πολύ γρήγορη. Ο Πούτιν κάλεσε τον Κόντε τον περασμένο Σάββατο και το απόγευμα της Κυριακής απογειώθηκαν 9 γιγαντιαία Ilyushin 76 από τη βάση του Chkalovsky, λίγο έξω από τη Μόσχα και μετά από μια περίεργη νότια παράκαμψη προς το Σότσι, στη Μαύρη Θάλασσα, το βράδυ έφτασαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Pratica di Mare κοντά στη Ρώμη.

Όλα τα υλικά μεταφέρονται προς τη Λομβαρδία οδικώς. Γιατί όμως η πτήση δεν έγινε απευθείας από τη Μόσχα προς το Μιλάνο; Μήπως κάποια στρατιωτικά αεροδρόμια στο βορρά ήταν ακατάλληλα; Τα ερωτήματα είναι πολλά βέβαια όσον αφορά την περίεργη αυτή διαδρομή των πτήσεων από τη Μόσχα προς τα νότια, πριν  φτάσουν στη Ρώμη. Και ίσως να υπάρχει κάποια σχέση με το ΝΑΤΟ.

Η βοήθεια από τη Ρωσία, την Κίνα και την Κούβα

Καθένα από τα 9 αεροπλάνα Ilyushin 76 μπορεί να φορτώσει περίπου  45 τόνους υλικού, αλλά και προσωπικού. Τα ονομάζουν «ιπτάμενα μουλάρια», πρωταγωνιστές της ιστορίας του Σοβιετικού Κόκκινου Στρατού.

Τα αεροπλάνα εξακολουθούν να λειτουργούν έπειτα από εκσυγχρονισμό. Οι άνδρες της πολιτικής προστασίας, της μονάδας αντιμετώπισης καταστροφών είναι εκπαιδευμένοι για υποθετικό «βακτηριολογικό πόλεμο», και έχουν την ικανότητα να λειτουργούν αποτελεσματικά στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Οι ενισχύσεις που ανακοίνωσε η Μόσχα περιλαμβάνουν επίσης ειδικά οχήματα και εργαλεία για την «εξυγίανση των μεταφορών», όπως αποκατάσταση των στρατιωτικών τμημάτων που απασχολούνται σε μολυσμένες περιοχές. Τα φορτηγά φέρουν επίσης προμήθειες, όπως μάσκες, προστατευτικά κοστούμια και επιχρίσματα.

 

Ο υπουργός Εξωτερικών Di Maio, ο οποίος καλωσόρισε το ρωσικό αεροπλάνο στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Pratica di Mare, ανέφερε ότι 100 εκατομμύρια μάσκες θα φτάσουν από την Κίνα την Τετάρτη. «Αυτό δείχνει ότι η Ιταλία δεν είναι μόνη και ότι η καλλιέργεια φιλίας με άλλα κράτη είναι θεμελιώδης. Υπάρχουν φίλοι και λιγότερο φίλοι» πρόσθεσε.

 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020, 14:52