Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία τα περιστατικά κορωνοϊού είναι 184.615, ενώ 316 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 1.181.179 διαγνωστικά τεστ, εκ των οποίων το 15,6% προέκυψε θετικό.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας βρίσκονται 1.668 ασθενείς, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 17.648. Για τρίτη συνεχή ημέρα μειώνεται ο αριθμός των ασθενών που βρίσκονται στις ΜΕΘ. Συνολικά, ασθενείς με Covid-19 καταλαμβάνουν το 27% των νοσοκομειακών κλινών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο ρυθμός αύξησης των μολύνσεων έχει αρχίσει να επιβραδύνεται. Κάτι που σημαίνει ότι πλησιάζει όλο και περισσότερο το σημείο ανώτατης διάδοσης του ιού, το λεγόμενο «πικ». Σύμφωνα με πολλούς καθηγητές ιολογίας, η κορύφωση του νέου αυτού κύματος «θα καταγραφεί σε πέντε με δέκα ημέρες».

Την ίδια ώρα, η πλειοψηφία των ιταλικών περιφερειών ζητά από την κυβέρνηση να σταματήσουν να συμπεριλαμβάνονται στον καθημερινό απολογισμό των περιστατικών Covid-19, οι ασυμπτωματικοί ασθενείς, όπως έχουν κάνει, ήδη, και πολλοί Ιταλοί επιστήμονες. Σύμφωνα με τους αναλυτές, η κυβέρνηση Ντράγκι είναι πιθανόν να κάνει δεκτό, σύντομα, το σχετικό αίτημα.

Αίσθηση, τέλος, προκαλεί η είδηση ότι με τους θανάτους την Πέμπτη, στην Ιταλία έχουν χάσει τη ζωή τους από την Covid-19, περισσότεροι από 140.000 άνθρωποι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης