Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, βρέθηκε εκ νέου στο επίκεντρο πολιτικής θύελλας, καθώς σε τηλεφωνική συνομιλία με βουλευτή του, που μεταδόθηκε από το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο κανάλι «La7», κατηγόρησε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Τζόρτιο Ναπολιτάνο, ότι ουσιαστικά με την ανάμειξή του οδήγησε στην οριστική δικαστική καταδίκη του.

Η τοποθέτηση αυτή του Μπερλουσκόνι προκάλεσε την άμεση και οργισμένη αντίδραση του Ιταλού προέδρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια ενημερωτικής εκπομπής στο ιδιωτικό κανάλι «La7» μεταδόθηκε τηλεφωνική συνομιλία κατά την οποία ακούγεται ο πρώην πρωθυπουργός να λέει πως διαθέτει πληροφορίες πως ο πρόεδρος Ναπολιτάνο άσκησε την επιρροή του, που απορρέει από τη θέση του, προς το Ανώτατο Εφετείο της Ιταλίας σε μια υπόθεση που αφορά Στη μιντιακή αυτοκρατορία του Μπερλουσκόνι .

Ο Μπερλουσκόνι είπε, ότι είχε ακούσει, πως ο Ναπολιτάνο επικοινώνησε με το δικαστήριο για να μάθει την ετυμηγορία πριν καν αυτή ανακοινωθεί και συμπλήρωσε ότι ο Ιταλός πρόεδρος τηλεφώνησε εν νέου στο δικαστήριο το οποίο τελικά κατέληξε να βγάλει μια πιο αρνητική ετυμηγορία για τον Μπερλουσκόνι. Ο 88χρονος Ιταλός πρόεδρος εξέδωσε οργισμένη ανακοίνωση λέγοντας ότι αυτά που είπε ο Μπερλουσκόνι ήταν «απλά άλλο ένα παραλήρημα, μια χυδαία και συκοφαντική εφεύρεση κατά του επικεφαλής του κράτους» .

Οι σχέσεις των δυο αντρών βρίσκονται πλέον σε οριακό σημείο δεδομένου της θέσης του προέδρου Ναπολιτάνο να μη δώσει χάρη στον Μπερλουσκόνι ή να παρέμβει με κάποιον άλλο τρόπο για να βοηθήσει τον πρώην πρωθυπουργό που καταδικάστηκε για φοροδιαφυγή τον περασμένο μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης