Η ιταλική ακτοφυλακή ανακοίνωσε το Σάββατο ότι διέσωσε τουλάχιστον 700 μετανάστες και πρόσφυγες, συμπεριλαμβανομένων πολλών Σύρων και Αιγυπτίων, από τέσσερα πλοία.

«Η ακτοφυλακή και σκάφη του λιμενικού διέσωσαν τους μετανάστες στα ανοικτά των ακτών της Σικελίας, την Παρασκευή και το Σάββατο, ενώ τέσσερις από αυτούς –ένα ζευγάρι και τα δύο τους παιδιά- διακομίστηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες», ανακοίνωσαν οι αρχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ένα πλοίο μετέφερε 207 μετανάστες από τη Νιγηρία, τη Γκάνα και την Ερυθραία, ανάμεσα στους οποίους ήταν 6 παιδιά και 2 γυναίκες σε προχωρημένο στάδιο εγκυμοσύνης. Σε ένα άλλο πλοίο η ακτοφυλακή ανακάλυψε 212 μετανάστες, συμπεριλαμβανομένων και 8 παιδιών, το οποίο είχε κατεύθυνση το μικρό νησί της Λαμπεντούζα, το νοτιότερο σημείο της Ιταλίας. Οι αρχές δεν έδωσαν πληροφορίες σχετικά με την καταγωγή των μεταναστών. Δύο ακόμα σκάφη μετάφεραν συνολικά 293 Σύρους και Αιγυπτίους.

Ο αριθμός των προσφύγων που προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα της Ιταλίας με πλοία και σκάφη έχει αυξηθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες εξαιτίας των συγκρούσεων σε Συρία και Αίγυπτο. Το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει ότι από τις αρχές του έτους μέχρι τα τέλη Αυγούστου, τουλάχιστον 3.000 Σύροι έχουν καταφθάσει στην Ιταλία.

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης