Ο δήμαρχος της ιταλικής πόλης Ποτσάλο, στο νησί της Σικελίας, θέλησε να απευθύνει επίσημη επιστολή στον Ιταλό υπουργό Εσωτερικών, Μάρκο Μινίτι, με την οποία του εφιστά την προσοχή σχετικά με τις αποβιβάσεις μεταναστών των τελευταίων εβδομάδων.

Ο δήμαρχος ονομάζεται Ρομπέρτο Αματούνα και στην επιστολή του αναφέρει ότι «τις τελευταίες εβδομάδες, η κοινωνική σύνθεση των αποβιβάσεων στις ακτές στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του, έχει αλλάξει σημαντικά». Προσθέτει ότι δεν πρόκειται, πλέον, «για γυναίκες, νέους και παιδιά που θέλουν να αφήσουν πίσω τους πολέμους και συνθήκες φτώχειας». Η αναφορά του δημάρχου, όπως γράφουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, είναι στις αφίξεις μεταναστών από την Τυνησία, οι οποίες αυξήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες και στον κίνδυνο να έχουν παρεισδύσει στους μετανάστες και κάποιοι τζιχαντιστές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα δελτία ειδήσεων των ιταλικών καναλιών κάνουν λόγο για «αποβιβάσεις φάντασμα» και προσθέτουν ότι οι παράτυποι μετανάστες που προέρχονται από την Τυνησία, δεν έχουν δικαίωμα να ζητήσουν ανθρωπιστική προστασία. Κατά συνέπεια, δεν κάνουν ποτέ αίτηση για παροχή ασύλου.

O δήμαρχος του Ποτσάλο στην επιστολή του υπενθυμίζει ότι «η πόλη του αντιμετώπισε πάντα το προσφυγικό και το μεταναστευτικό με πνεύμα αλληλεγγύης και αίσθημα ανθρωπιάς». Παράλληλα, όμως, ζητά από το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να διασφαλιστεί ότι επίδοξοι τρομοκράτες δεν χρησιμοποιούν τη νέα αυτή διαδρομή για τον διάπλου της Μεσογείου, μετά τη ριζική μείωση των αναχωρήσεων από τις ακτές της Λιβύης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης