Ιταλία: Δύο άνθρωποι αυτοπυρπολήθηκαν λόγω χρεών

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012, 15:02
Ιταλία: Δύο άνθρωποι αυτοπυρπολήθηκαν λόγω χρεών
Στην ύστατη πράξη απελπισίας προχώρησαν δύο άνδρες στην Ιταλία, εξαιτίας των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Στη μία περίπτωση, ένας άνδρας, ηλικίας 58 ετών, αυτοπυρπολήθηκε μπροστά από την Υπηρεσία Είσπραξης Φόρων στην Μπολόνια. Ο 58χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με εγκαύματα σε όλο του το σώμα και η κατάστασή του θεωρείται κρίσιμη.

Ο 58χρονος, οικοδόμος στο επάγγελμα, ο οποίος είχε ανοίξει μια μικρή εταιρεία, την τελευταία περίοδο είχε μείνει άνεργος.

Την περασμένη εβδομάδα έλαβε ειδοποιητήριο από το Υπουργείο Οικονομικών της Ρώμης, με το οποίο η αρμόδια υπηρεσία τού κοινοποίησε ότι είχε ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 105.000 ευρώ.

Ο Ιταλός οικοδόμος στάθμευσε το αυτοκίνητό του μπροστά από τα γραφεία της Υπηρεσίας Είσπραξης Φόρων και πλησίασε πεζός την είσοδο των γραφείων, όπου αυτοπυρπολήθηκε, αφού περιλούστηκε με βενζίνη.

Ένας αλλοδαπός ο οποίος βρισκόταν κοντά του προσπάθησε να τον βοηθήσει και να σβήσει τις φλόγες με την μπλούζα του. Ύστερα από λίγα λεπτά, κατέφθασε ασθενοφόρο και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Σε τρεις διαφορετικές επιστολές που βρέθηκαν μέσα στο αυτοκίνητό του, ο απελπισμένος οικοδόμος προσπαθεί να εξηγήσει την πράξη του: «Είμαι ένας άνθρωπος που πλήρωνε πάντα τους φόρους που όφειλε στο κράτος. Τώρα, όμως, δεν αντέχω άλλο» έγραψε, μεταξύ άλλων, στις επιστολές του.

Φίλοι του και συνάδελφοι που μίλησαν στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης σημείωσαν ότι «πρόκειται για ακούραστο και πολύ εργατικό άνθρωπο, που είχε υποστεί μεγάλο πλήγμα από την οικονομική κρίση».

Σε ανάλογη πράξη απελπισίας προέβη σήμερα κι ένας εργάτης, 27 ετών, από το Μαρόκο στην πλατεία του δημαρχείου στη Βερόνα.

Ο νεαρός άνδρας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, καθώς φέρει εγκαύματα στα πόδια και στο κεφάλι, ωστόσο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι γιατροί εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία. Ο 27χρονος είχε να πληρωθεί από τον περασμένο Νοέμβριο.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012, 16:11