Ιταλία: Δύο ηλικιωμένοι νεκροί από την κακοκαιρία στη Γένοβα

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014, 19:24
Ιταλία: Δύο ηλικιωμένοι νεκροί από την κακοκαιρία στη Γένοβα
Νεκροί βρέθηκαν οι δυο ηλικιωμένοι 65 και 77 ετών οι οποίοι αγνοούνταν στο Λέιβι της Λιγουρίας, έξω από την Γένοβα, εξαιτίας του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας που πλήττει την ευρύτερη περιοχή της Γένοβας.
Το σπίτι τους κατέρρευσε λόγω κατολίσθησης που σημειώθηκε σε κοντινή βουνοπλαγιά. Οι άνδρες της ιταλικής Πολιτικής Προστασίας βρήκαν τα πτώματα του ηλικιωμένου ζευγαριού εντελώς καλυμμένα από την λάσπη, σε απόσταση λίγων μέτρων από την κατοικία του.

Ο περιφερειάρχης της Λιγουρίας, Κλάουντιο Μπουρλάντο, δήλωσε ότι ενισχύεται στην περιοχή η παρουσία στρατιωτών οι οποίοι συνδράμουν τους πυροσβέστες και τους άνδρες και γυναίκες της Πολιτικής Προστασίας στην παροχή άμεσης βοήθειας.

Τόσο στο Κιάβαρι, όσο και στην Γένοβα, τα σχολεία πρόκειται να παραμείνουν κλειστά και κατά την αυριανή ημέρα, ενώ η επιφυλακή θα παραμείνει στο «κόκκινο» μέχρι αύριο το απόγευμα.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις και απολογισμούς, για να αντιμετωπισθούν οι καταστροφές των ημερών αυτών και οι ζημιές που προκάλεσε στην Γένοβα το κύμα κακοκαιρίας πριν ένα μήνα, θα πρέπει να διατεθούν τουλάχιστον 200 εκατομμύρια ευρώ.

Στο μεταξύ, κρίσιμη παραμένει η κατάσταση και στην ευρύτερη περιοχή του Τορίνο, όπου υπερχείλισαν οι λίμνες Ματζιόρε και Ντ' Όρτα. Το τελευταίο μετεωρολογικό δελτίο προβλέπει επιδείνωση των καιρικών συνθηκών, με ισχυρές βροχοπτώσεις για τις επόμενες 12 ώρες.

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014, 19:28