Οι τρεις συλληφθέντες για την κατάρρευση του τελεφερίκ της λίμνης Ματζιόρε, που την περασμένη Κυριακή προκάλεσε τον θάνατο 14 ατόμων, παραδέχθηκαν τις ευθύνες τους, δήλωσε στην τηλεόραση της Rai ο τοπικός υπεύθυνος των καραμπινιέρων.

Οι έρευνες έδειξαν ότι οι παρεμβάσεις συντήρησης, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στις αρχές Μαΐου, δεν έλυσαν με κατάλληλο και πλήρη τρόπο τεχνικά προβλήματα που είχε παρουσιάσει το τελεφερίκ. Σε αυτό οφείλεται πιθανότατα και το ότι δεν λειτούργησε το φρένο εκτάκτου ανάγκης, το οποίο θα επέτρεπε να αποφευχθεί η τραγωδία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, στους συλληφθέντες συμπεριλαμβάνεται και ο Λουίτζι Νερίνι, ιδιοκτήτης της εταιρείας που εκμεταλλεύεται το τελεφερίκ. Συνολικά, στο τοπικό τμήμα των καραμπινιέρων, οι ανακρίσεις διήρκεσαν πάνω από δώδεκα ώρες.

Με βάση διαρροές από την εισαγγελία, οι αποδείξεις που έχουν συγκεντρωθεί είναι καθοριστικής σημασίας. Οι έρευνες συνεχίζονται, με πιθανή εμπλοκή και άλλων ατόμων στην απόδοση ευθυνών για την τραγική αυτή ιστορία, που κόστισε τη ζωή και σε ένα παιδί 9 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης