Ιταλία: Δώρισε 800.000 στο νοσοκομείο που θεράπευσε τον εγγονό του

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016, 01:48
Ιταλία: Δώρισε 800.000 στο νοσοκομείο που θεράπευσε τον εγγονό του
Ένας επιχειρηματίας 72 ετών αποφάσισε να δωρίσει 800.000 ευρώ στο παιδιατρικό νοσοκομείο Γκαζλίνι στη Γένοβα της Ιταλίας, οι γιατροί του οποίου θεράπευσαν τον εγγονό του.

Το παιδί, δύο μόλις ετών, έπασχε από καρκίνο του εγκεφάλου και κατάφερε να σωθεί χάρη στις συνεχείς προσπάθειες των γιατρών και στη θετική αντίδραση του οργανισμού του, μετά τον κύκλο χημειοθεραπείας στον οποίο υποβλήθηκε.

Με το σημαντικό ποσό της δωρεάς, η διεύθυνση του νοσοκομείου μπόρεσε να προσλάβει νέους γιατρούς, με ειδίκευση στην νευροογκολογία.

«Όταν έγινε η διάγνωση αποταθήκαμε στο νοσοκομείο Γκαζλίνι και για οκτώ μήνες ζήσαμε στην Γένοβα. Από τότε έχουν περάσει πέντε χρόνια: ο εγγονός μου πηγαίνει δευτέρα δημοτικού και είναι ένα ευτυχισμένο παιδί» δήλωσε ο ηλικιωμένος επιχειρηματίας στον ιταλικό Τύπο.

Όπως εξήγησε, αρχικά δώρισε στο νοσοκομείο 500.000 ευρώ, κατά την περίοδο στην οποία ο εγγονός του ακόμη δεν είχε πάρει εξιτήριο. Στη συνέχεια, διαπίστωσε ότι τα χρήματα αξιοποιήθηκαν με υποδειγματικό τρόπο, και αποφάσισε να κάνει μια ακόμη δωρεά, 300.000 ευρώ.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016, 01:52