«Eίμαστε υπέρ της ανάπτυξης συνεργασιών με την Ελλάδα και την Ισπανία με στόχο τη φιλοξενία τουριστών από χώρες εκτός Ευρώπης, αλλά και για να επιμηκυνθεί η διάρκεια της τουριστικής περιόδου», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Τουρισμού Μάσιμο Γκαραβάλια σε συνέντευξη Τύπου.

«Με τον τρόπο αυτό θα μπορούσε να αυξηθεί η διάρκεια της τουριστικής σεζόν. Οι χώρες μας μπορούν να δέχονται επισκέπτες όλο τον χρόνο, όχι μόνον το καλοκαίρι, διότι η Ιταλία, η Ισπανία και η Ελλάδα έχουν ένα κλίμα, που τους επιτρέπει να προσελκύουν τουρίστες όλο τον χρόνο. Κατά συνέπεια, υπάρχει μεγάλο αμοιβαίο ενδιαφέρον για την εμβάθυνση της συνεργασίας των χωρών μας» πρόσθεσε ο Γκαραβάλια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο Ιταλός υπουργός Τουρισμού, μιλώντας στα μέλη της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών, αναφέρθηκε και στη μεγάλη έλλειψη εποχικού προσωπικού στον τομέα των τουριστικών επιχειρήσεων τη χώρα του.

Πιο αναλυτικά, ο Μάσιμο Γκαραβάλια τόνισε:

«Είναι δύσκολο να γίνει μια ακριβέστατη εκτίμηση, αλλά μπορούμε να πούμε, ότι φέτος υπάρχει έλλειψη μέχρι και 350.000 εργαζομένων. Η επίλυση του προβλήματος θα πρέπει να γίνει σε πολλαπλά επίπεδα και με μια σειρά απαντήσεων. Άμεσα, ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί το θέμα, είναι να επιτραπούν νέες ροές εργαζομένων από το εξωτερικό για να καλυφθεί το κενό. Αλλά πρόκειται μόνον για προσωρινή λύση. Σε ό,τι αφορά την ιταλική αγορά, πρέπει να εξετάσουμε θέματα που αφορούν τους ισχύοντες κανόνες και τα συμβόλαια εργασίας, όπως και την κατάρτιση. Υπενθυμίζω ότι η ανεργία αγγίζει σχεδόν το 10%, άρα κάτι δεν πάει καλά. Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε λοιπόν για να συμβάλουμε στο να συναντηθούν η προσφορά και η ζήτηση εργασίας, με τη συνεισφορά των συνδικάτων, του υπουργείου μας και των τουριστικών επιχειρήσεων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης