Εκατοντάδες αυτοκίνητα παρέμειναν ακινητοποιημένα για ώρες στις τεράστιες ουρές που σχηματίστηκαν εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης στον αυτοκινητόδρομο Α22 στην Ιταλία σήμερα, ενώ οι πυροσβέστες διέσωσαν 200 ανθρώπους, που είχαν εγκλωβιστεί σε οχήματα και λεωφορεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μποτιλιάρισμα στον αυτοκινητόδρομο, που συνδέει τις περιοχές στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας με την Αυστρία έφθασε τα 16 χλμ, εξήγησε ένας εκπρόσωπος τύπου των πυροσβεστικών δυνάμεων της αυτόνομης επαρχίας του Μπολτσάνο.Ο ίδιος πρόσθεσε ότι είναι δύσκολο να εκτιμηθεί ο ακριβής αριθμός των οχημάτων που ενεπλάκησαν, ήταν όμως «χιλιάδες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τη βοήθεια πυροσβεστικών οχημάτων, οι αρχές απομάκρυναν περίπου 200 ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί για ώρες, μέσα στην παγωνιά, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου.Εξαιτίας της κακοκαιρίας, φορτηγά δίπλωσαν, με αποτέλεσμα να μπλοκάρουν την κυκλοφορία.

Σήμερα το πρωί, μια χιονοστιβάδα έπληξε τον αυτοκινητόδρομο, ευτυχώς τμήμα του, όπου δεν κυκλοφορούσαν αυτοκίνητα εκείνη την ώρα. Η κυκλοφορία ξεκίνησε με αργούς ρυθμούς αργά το απόγευμα, ωστόσο πολλά οχήματα παραμένουν ακινητοποιημένα.Δεν υπάρχουν αναφορά για τραυματισμούς.

Πηγή: ΑΠΕ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης