Χρήστος Μαζάνης 

Στην εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος που διακινούσε μέσω Ελλάδας λαθραία τσιγάρα προς την Ιταλία, προχώρησαν τις προηγούμενες ημέρες οι Αρχές της γειτονικής χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι έρευνες, που συντονίστηκαν από τη Διεύθυνση Kαταπολέμησης της Μαφίας (DIA) έδειξαν ότι η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση είχε στενές και σημαντικές επαφές με άτομα στην Ελλάδα.

Τα μέλη της οργάνωσης είχαν πειραματιστεί πολλές φορές με διαφορετικές διαδρομές για την εισαγωγή λαθραίου καπνού στην Ιταλία ενώ παράλληλα είχαν βρει πολλούς τρόπους για την απόκρυψη του παράνομου φορτίου. Έκρυβαν τα τσιγάρα ακόμα και μέσα σε ειδικές πέτρες αλλά και σε μηχανήματα βιομηχανικού τύπου.

Όσον αφορά τα δρομολόγια, τα  λαθραία τα οποία  προέρχονταν  από την Ανατολική Ευρώπη, μεταφέρονταν  στην Ιταλία δια θαλάσσης , μέσω Ελληνικών λιμανιών σε φορτηγά και  ήταν κρυμμένα ανάμεσα σε διαρκώς μεταβαλλόμενα φορτία κάλυψης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα λιμάνια προορισμού ήταν στο Μπάρι αλλά και στο Μπρίντιζι και στη συνέχεια η διακίνηση στη Νάπολη αλλά και σε άλλες περιοχές της Ιταλίας.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας ,κατασχέθηκαν περισσότεροι από 30 τόνοι τσιγάρων ενώ συνελήφθησαν  10 άτομα. Ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης , Francesco Stanzione συνελήφθη στην Ελλάδα έπειτα από συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ.

Οι 10 εμπλεκόμενοι σύμφωνα με τις Ιταλικές Αρχές:

1) BASTONE Antonio
2) CONSTANTIN Badica
3) FRANCIOSI Franco
4) MANTALAU Chiru
5) MANZO Leopoldo
6) ORLANDI Sebastiano
7) PERDIKOURIS Petros
8) SAGLIANO Giuseppe
9) SARNELLI Emanuele
10) SETTEMBRINI Fabio

Δείτε το βίντεο από την επιχείρηση:

 

Διαβάστε επίσης:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης