Βασιζόμενοι στα αποτελέσματα έρευνας επί των πολιτών που ανέπτυξαν αντισώματα στον Covid-19 (η οποία συντονίστηκε από το ιταλικό Υπουργείο Υγείας), Ιταλοί επιστήμονες θεωρούν ότι στην πραγματικότητα τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μέχρι σήμερα είναι ένα εκατομμύριο πεντακόσιες χιλιάδες. Έξι φορές περισσότερα, δηλαδή, απ΄όσα είχαν διαγνωστεί έως τώρα.

Το συμπέρασμα αυτό εξήχθη από το τελικό αποτέλεσμα της έρευνας, η οποία αποκαλύπτει ότι το 2,5% του στατιστικού δείγματος ανέπτυξε αντισώματα στον ιό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός από τον συντονισμό του Υπουργείου Υγείας της Ρώμης, καθοριστική ήταν και η συμμετοχή στην επιδημιολογική αυτή έρευνα του Ιταλικού Ινστιτούτου Στατιστικής και του Ερυθρού Σταυρού, ο οποίος συγκέντρωσε το αναγκαίο δείγμα εθελοντών, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι κάτοικοι της Λομβαρδίας αποτελούν το 51% των Ιταλών που προέκυψαν θετικοί στον κορωνοϊό, ενώ μόλις το 0,3% των Σικελών μολύνθηκε από την ασθένεια.

«Μπορούμε να πούμε ότι ξεπεράσαμε τη δυσκολότερη φάση της επιδημίας, αλλά δεν μπήκαμε ακόμη σε απάνεμο λιμάνι. Χρειάζεται προσοχή» επισήμανε ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα, σχολιάζοντας την έρευνα αυτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης