Ιταλία: Επεισόδια με τραυματίες έξω από τη Σκάλα του Μιλάνου

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2014, 01:44
Ιταλία: Επεισόδια με τραυματίες έξω από τη Σκάλα του Μιλάνου
Δύο διαδηλωτές τραυματίσθηκαν στο κεφάλι κατά την διάρκεια συγκρούσεων στο Μιλάνο, λίγο πριν από την πρεμιέρα των παραστάσεων του Θεάτρου «λα Σκάλα», με το Φιντέλιο του Μπετόβεν. Παράλληλα, όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση Rai, τραυματίσθηκε στο μάτι και ένας αστυνομικός.


Η Κριστίν Λαγκάρντ ανάμεσα στους καλεσμένους


Διαδηλωτής με σύνθημα γραμμένο για τον Νίκο Ρωμανό - (Ο Νίκος Ρωμανός αντιστέκεται)

Στην πλατεία έξω από το διεθνούς φήμης θέατρο, αλλά και στους γύρω δρόμους διαδήλωσαν διακόσιοι περίπου άνεργοι και άστεγοι. Παρά τα κιγκλιδώματα που είχαν τοποθετηθεί σε όλη την περιοχή, οι διαδηλωτές ήρθαν, τελικά, σε επαφή με τους αστυνομικούς. Οι μεν προχώρησαν σε ρίψη αυγών και καπνογόνων, οι δε έκαναν χρήση γκλόμπ με τα οποία, σύμφωνα με μαρτυρίες, τραυματίσθηκαν δυο ακροαριστεροί αμφισβητίες.


Οι διαδηλωτές πέταξαν αυγά στους αστυνομικούς


Ο κόσμος έστησε το δικό του θέατρο στο δρόμο

Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η αστυνομία προχώρησε και στην κατάσχεση μιας βόμβας μολότοφ. Τα κύρια συνθήματα που φώναξαν έως τώρα οι διαδηλωτές, ήταν κατά της οικονομικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση Ρέντσι (με αναφορά, ιδίως, στην μεταρρύθμιση του εργασιακού) αλλά και στην υποχρεωτική εκκένωση ακινήτων που έχουν καταληφθεί από άστεγους και μετανάστες σε περιφερειακές συνοικίες του Μιλάνου.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΗΓΗ βίντεο: La repubblica

Επιμέλεια: Απόστολος Αγιοστρατίτης

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2014, 01:44