Σοκ έχει προκαλέσει στην Ιταλία η είδηση ότι μία γυναίκα εγκατέλειψε την οικογένειά της στην Ιταλία και μετέβη μαζί με τον εξάχρονο γιο της στη Συρία προκειμένου να τον… πουλήσει στους τζιχαντιστές και να τον στρατολογήσουν.

Η γυναίκα, αλβανικής καταγωγής, έφυγε από το σπίτι της στην Ιταλία τον περασμένο Δεκέμβρη, αποφασίζοντας να ταχθεί στο πλευρό του Ισλαμικού Χαλιφάτου. Πήρε μαζί της τον ανήλικο και άφησε πίσω της τον σύζυγο και τις δύο κόρες της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο σύζυγός της ταξίδεψε στη Συρία, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να φέρει την οικογένειά του πίσω στην Ιταλία. Όπως αποκαλύπτει ο ίδιος, έβλεπε τη γυναίκα του να μετατρέπεται σταδιακά σε «αδερφή της Τζιχάντ». Δήλωσε μάλιστα στο ιταλικό δίκτυο TGCom24, ότι θεωρεί πως την γυναίκα του προσέλκυσαν οι υποσχέσεις των τζιχαντιστών, που τάζουν χρήματα σε όσες γυναίκες κάνουν παιδιά με μαχητές της οργάνωσης.

Ο άνδρας, ανήμπορος να μεταπείσει τη σύζυγό του, έχασε τα ίχνη της. Επέστρεψε στην Ιταλία και απευθύνθηκε στις αρχές. Η υπόθεση της απαγωγής του 6χρονου ερευνάται από την ιταλική αστυνομία.

Η αποκαλούμενη «χρήματα αντί μωρών» πολιτική του Χαλιφάτου έχει προσελκύσει ήδη αρκετές γυναίκες στη Συρία. Πιστεύεται πως η οργάνωση το κάνει γιατί θέλει νέο αίμα στις τάξεις της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Δεκάχρονος τζιχαντιστής εκτελεί Ρώσους πράκτορες
Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2015, 19:26

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης