Η γερουσία της Ρώμης έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Πάολο Τζεντιλόνι

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017, 16:33
Η γερουσία της Ρώμης έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Πάολο Τζεντιλόνι
Η κυβέρνηση του Πάολο Τζεντιλόνι έλαβε σήμερα ψήφο εμπιστοσύνης από τη γερουσία της Ρώμης, με παράλληλη έγκριση των έκτακτων οικονομικών μέτρων συνολικού ύψους 3,4 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Υπέρ εκφράσθηκαν 144 γερουσιαστές, 104 κατά, και ένας επέλεξε την αποχή. Τα μέλη του αριστερού κινήματος «Δημοκράτες και προοδευτικοί» αποφάσισαν να μην πάρουν μέρος στην ψηφοφορία, διαχωρίζοντας έτσι τη θέση τους σχετικά με ένα από τα σημεία της δέσμης μέτρων: πρόκειται για την επανυιοθέτηση των λεγόμενων «κουπονιών εργασίας» για περιστασιακή εργασία η οποία δεν ξεπερνά, σε αποδοχές, τις πέντε χιλιάδες ευρώ τον χρόνο. Ο Τζεντιλόνι, όμως, είχε καταργήσει, πριν από τρεις μήνες, τη χρήση των «κουπονιών», για να αποφύγει σχετικό δημοψήφισμα για την απάλειψή τους, που είχε οργανώσει το κεντροαριστερό συνδικάτο Cgil.

«Πιστεύουμε, πάντως, ότι η νομοθετική περίοδος μπορεί να συνεχισθεί κανονικά μέχρι τον επόμενο Φεβρουάριο, βρίσκοντας κοινά σημεία συνεννόησης σε κύριας σημασίας θέματα, όπως είναι η αλλαγή του εκλογικού νόμου», πρόσθεσαν οι «Δημοκράτες και προοδευτικοί», οι οποίοι εγκατέλειψαν το Δημοκρατικό Κόμμα του Ματέο Ρέντσι πριν από τέσσερις μήνες.

Στα κύρια μέτρα που περιέχονται στη δέσμη η οποία εγκρίθηκε σήμερα από τη γερουσία, συμπεριλαμβάνονται η παροχή προσωρινού δανείου εξακοσίων εκατομμυρίων ευρώ στην Alitalia, πιο γρήγορη επιστροφή του φόρου προστιθέμενης αξίας στους πολίτες και η αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων μέσω της τιτλοποίησής τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017, 16:33