Ιταλία: Η κεντροαριστερά χάνει παραδοσιακά της προπύργια στον β΄γύρο των δημοτικών εκλογών

Ιταλία: Η κεντροαριστερά χάνει παραδοσιακά της προπύργια στον β΄γύρο των δημοτικών εκλογών
Το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα έχασε σημαντικές πόλεις στις οποίες κυβερνούσε επί δεκαετίες κατά τον χθεσινό δεύτερο γύρο των ιταλικών δημοτικών εκλογών.

Πιο συγκεκριμένα, στην κεντρική περιφέρεια της Τοσκάνης οι Δημοκρατικοί έχασαν την μάχη στις πόλεις Πίζα, Σιένα και Μάσα, στις οποίες υπερίσχυσε ο υποψήφιος της κεντροδεξιάς.

Στην βόρεια Ιταλία η πόλη Ίμολα περνά από την διαχείριση της κεντροαριστεράς σε εκείνη των Πέντε Αστέρων, τα οποία στον Νότο κερδίζουν και στο Αβελίνο. Χάνουν όμως την Ραγκούζα της Σικελίας, στην οποία είχαν κυβερνήσει τα τελευταία πέντε χρόνια.

Το Δημοκρατικό Κόμμα κατάφερε να διατηρήσει την δημαρχεία στην πόλη της Ανκόνα και μπόρεσε να υπερισχύσει και στο λιμάνι του Μπρίντιζι της Απουλίας.

Το εκλογικό αποτέλεσμα δείχνει ότι η Λέγκα και η κεντροδεξιά καταφέρνουν να αυξήσουν σημαντικά τα ποσοστά τους, ότι τα Πέντε Αστέρια διαθέτουν σαφώς μικρότερη δύναμη σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Μαρτίου και επιβεβαιώνουν την βαθιά κρίση που διέρχεται η ιταλική κεντροαριστερά.

Αναμένονται τώρα πρωτοβουλίες από μέρους στελεχών του Δημοκρατικού Κόμματος με στόχο την έναρξη νέας πολιτικής φάσης σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί μια νέα επαφή με την εκλογική βάση του κόμματος που ίδρυσε πριν από έντεκα χρόνια ο πρώην δήμαρχος της Ρώμης, ο Βάλτερ Βελτρόνι.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018, 13:42