Ιταλία: «Είμαστε ακόμη μέσα στην επιδημία»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 13 Ιουλίου 2021, 16:45
Ιταλία: «Είμαστε ακόμη μέσα στην επιδημία»

Ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα προειδοποίησε σήμερα τους Ιταλούς ότι δεν έχουν ακόμη αφήσει πίσω τους τον κίνδυνο εξάπλωσης της επιδημίας κορωνοϊού και ότι πρέπει να συνεχίσουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

«Είμαστε ακόμη μέσα στην τρομερή αυτή επιδημία. Πολεμάμε με νέα και πιο αποτελεσματικά όπλα, αλλά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μειώσουμε την επιφυλακή μας», τόνισε ο Σπεράντσα.

«Σήμερα στην Ιταλία ξεπεράσαμε τα 58 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου και πρέπει να συνεχίσουμε διατηρώντας τον ρυθμό αυτό», πρόσθεσε ακόμη ο Ιταλός υπουργός Υγείας. Παράλληλα δήλωσε με σαφήνεια ότι «τα σκευάσματα κατά του covid 19 πρέπει να είναι προσβάσιμα σε όλους, σε κάθε χώρα του κόσμου».

Ο Ρομπέρτο Σπεράνσα αναφέρθηκε και στην απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης να επιβάλει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού. «Ακολούθησαν την προσέγγισή μας. Η σχετική απόφαση εγκρίθηκε στην Ιταλία ήδη από την αρχή του Απριλίου. Είμαστε η πρώτη χώρα που υιοθέτησε το υποχρεωτικό αυτό μέτρο και πολλοί άλλοι ακολουθούν το παράδειγμά μας», πρόσθεσε ο Ιταλός υπουργός Υγείας.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 13 Ιουλίου 2021, 16:45