Η ιταλική κυβέρνηση υιοθέτησε ομόφωνα το μέτρο για υποχρεωτική εφαρμογή του «πράσινου πάσου εμβολιασμένου» στη δημόσια διοίκηση αλλά και τον ιδιωτικό τομέα της χώρας. Παράλληλα, το μέτρο ισχύει και για τους αυτοαπασχολούμενους.

Μόνη εναλλακτική στην απόκτηση του πράσινου πάσου (δυο εβδομάδες μετά από τη χορήγηση της πρώτης δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού) παραμένει η πραγματοποίηση συνεχών διαγνωστικών τεστ, κάθε 48 ώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην συνέντευξη Τύπου μετά τη λήξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο Ιταλός υπουργός υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα τόνισε ότι αν, χάρη και στο πράσινο πάσο, η έναρξη της σχολικής χρονιάς δεν οδηγήσει σε προβληματική αύξηση των μολύνσεων, τον Οκτώβριο θα μπορούσαν να μειωθούν κάποιοι περιορισμοί όπως -για παράδειγμα- σε ό,τι αφορά την χωρητικότητα θεάτρων και κινηματογράφων.

Από την μεριά του, ο υπουργός δημόσιας διοίκησης Ρενάτο Μπρουνέτα δήλωσε ότι «το μέτρο αυτό αφορά 23 εκατομμύρια πολίτες» και πως «δεν είναι τυχαίο ότι το πράσινο πάσο θα ισχύσει από τις 15 Οκτωβρίου, διότι δίδεται η ευκαιρία σε όσους περισσότερους πολίτες γίνεται, να εμβολιαστούν».

Ο Μπρουνέτα, παράλληλα, πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση επιθυμεί, τώρα που θα μπούμε στο φθινόπωρο και θα μειωθεί η θερμοκρασία, να μην ευνοηθεί η κυκλοφορία νέων παραλλαγών του ιού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δε Ιταλίδα υπουργός περιφερειακών θεμάτων, Μαρία Στέλα Τζελμίνι υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση Ντράγκι θέλει να πείσει και όχι να εξαναγκάσει τους πολίτες να εμβολιαστούν» και ανήγγειλε την πραγματοποίηση νέας εκστρατείας πληροφόρησης, σε ό,τι αφορά τα εμβόλια και την χρησιμότητά τους. Κάτι που ζήτησαν με έμφαση οι περιφερειάρχες της χώρας.

«Δεν θέλουμε να επιβάλουμε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, για να μην προκύψει περαιτέρω πόλωση, ανάμεσα σε όποιον τον στηρίζει, και στην μειοψηφία που δεν έχει εμβολιαστεί» υπογράμμισε, τέλος, ο Ιταλός υπουργός εργασίας, Αντρέα Ορλάντο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης