Συμφωνία για τη μεταφορά 300 προσφύγων που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη Λέσβο στη Ρώμη υπεγράφη από την καθολική οργάνωση του Αγίου Αιγιδίου με το ιταλικό κράτος, για να μπορέσουν να παρασχεθούν όλες οι σχετικές άδειες παραμονής. Κύρια στοιχεία της πρωτοβουλίας αυτής, όπως υπογραμμίζουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, είναι η κοινωνική ένταξη και η αλληλεγγύη.

Ο υπεύθυνος του τομέα μετανάστευσης του ιταλικού Υπουργείου Εσωτερικών, Μικέλε Ντι Μπάρι, δήλωσε ότι «η συγκεκριμένη συμφωνία αποτελεί μια αποτελεσματική απάντηση στην εκτεταμένη πυρκαγιά που ξέσπασε πρόσφατα στη Λέσβο». «Η όλη αυτή πρωτοβουλία είναι μια θετική πρόκληση που είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε» εξήγησε στους δημοσιογράφους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δε πρόεδρος της κοινότητας του Αγίου Αιγιδίου, Μικέλε Ιμπαλιάτσο, επισήμανε: «Στους τριακόσιους αυτούς ανθρώπους προσφέρεται ουσιαστική ελπίδα για μια νέα ζωή στην Ιταλία και στην υπόλοιπη ευρωπαϊκή ήπειρο». «Η Ιταλία και άλλες χώρες δεν αφήνουν να επικρατήσει η αδιαφορία και απαντούν στις ανθρωπιστικές κρίσεις με αίσθημα φιλοξενίας και συγκεκριμένα προγράμματα πραγματικής κοινωνικής ένταξης» πρόσθεσε ο υπεύθυνος της ιστορικής αυτής κοινότητας, που έχει την έδρα της στο κέντρο της Αιώνιας Πόλης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης