Στην Ιταλία καταγράφηκαν σήμερα 7.351 κρούσματα κορωνοϊου και 258 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, έγιναν 179.278 διαγνωστικά τεστ, το 4,1% των οποίων ήταν θετικό στον ιό Sars-CoV-2. Χθες, Κυριακή, τα περιστατικά ήταν 11.068, με 221 νεκρούς. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της Ιταλίας νοσηλεύονται σήμερα 4 περισσότεροι ασθενείς σε σχέση με χθες, και 66 περισσότεροι στους νοσοκομειακούς θαλάμους.

Στο μεταξύ, η επιτροπή ειδικών που συμβουλεύει την ιταλική κυβέρνηση, τάχθηκε υπέρ της αυστηροποίησης των μέτρων πρόληψης και των διαφόρων περιορισμών, με στόχο να ελεγχθούν αποτελεσματικότερα οι μολύνσεις, λόγω και του όλο και συχνότερου εντοπισμού στην Ιταλία της βρετανικής μετάλλαξης του ιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ιταλικός Οργανισμός Φαρμάκων, τέλος, δεν ενέκρινε το αίτημα δύο ιταλικών περιφερειών (Βένετο και Πεδεμόντιο) να μπορέσουν να προχωρήσουν αυτόνομα, στην αγορά εμβολίων κατά της Covid -19 και κατέστησε σαφές ότι τις προμήθειες πρέπει να συνεχίσει να εγγυάται — σε κεντρικό επίπεδο — η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης