Ιταλία: Ξενοδοχεία και εστιατόρια κλείνουν κάθε ημέρα

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013, 18:58
Ιταλία: Ξενοδοχεία και εστιατόρια κλείνουν κάθε ημέρα
Στις περιφέρειες της κάτω Ιταλίας η οικονομική κρίση συνεχίζει να πλήττει σκληρά τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Ο πρόεδρο του τομέα τουρισμού της εμπορικής ένωσης Confesercenti Κλάουντιο Αλμπονέτι « τους πρώτους τρεις μήνες του 2013, κάθε δυο ημέρες δυο ξενοδοχεία αναγκάζονταν να κλείνουν οριστικά».

Για τα εστιατόρια η κατάσταση είναι ακόμη σοβαρότερη, καθώς στην ίδια περιοχή «κατεβάζουν ρολά» από την αρχή του έτους πέντε επιχειρήσεις την ημέρα κατά μέσον όρο.

«Ο τουρισμός δεν μπορεί να προωθείται μόνο μέσω του Διαδικτύου», είπε ο Αλμπονέτι, για τον οποίο «η φετινή θερινή τουριστική περίοδος υπάρχει κίνδυνος να παρουσιάσει τον πιο αρνητικό απολογισμό» των τελευταίων ετών.

Ο πρόεδρος του τουριστικού τομέα της Confesercenti ζήτησε από τον Ιταλό πρωθυπουργό Ενρίκο Λέτα να καταβληθεί μια γενικευμένη προσπάθεια ώστε να προωθηθούν οι περιφέρειες της Κάτω Ιταλίας ως προορισμοί χαμηλού κόστους και θέρετρα ειδικευμένα στον κοινωνικό τουρισμό.

Ο Αλμπονέτι απηύθυνε έκκληση και στους προέδρους των νότιων περιφερειών της χώρας «να εμπνευστούν από το παράδειγμα της Ισπανίας, η οποία κατάφερε να αυξήσει τις αφίξεις τουριστών και εκτός θερινής περιόδου».

Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013, 18:58