Ιταλία: Λήξη της απεργίας τους αποφάσισαν οι οδηγοί ταξί

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017, 05:51
Ιταλία: Λήξη της απεργίας τους αποφάσισαν οι οδηγοί ταξί
Μετά τη συνάντηση με τον Ιταλό υπουργό Συγκοινωνιών Γκρατσιάνο Ντελρίο, οι Ιταλοί οδηγοί ταξί αποφάσισαν να σταματήσουν την απεργία που ξεκίνησαν την περασμένη Τετάρτη διαμαρτυρόμενοι για τη θέση της κυβέρνησης στο θέμα των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων με οδηγό και συγκεκριμένα με τη διαδικτυακή εφαρμογή Uber.

Η ιταλική κυβέρνηση δεσμεύθηκε να ξεκινήσει άμεσα κοινωνικό διάλογο με στόχο μια συνολική ρύθμιση που θα περιλαμβάνει και τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα με οδηγό, όπου βασίζεται η εφαρμογή Uber, την οποία οι Ιταλοί ταξιτζήδες κατηγορούν για αθέμιτο ανταγωνισμό και φοροδιαφυγή. Τα αποτελέσματα του κοινωνικού διαλόγου, που θα αρχίσει σήμερα, θα ανακοινωθούν μέσα σε έναν μήνα.

Η συμφωνία προέκυψε έπειτα από μία ημέρα έντασης, κατά την οποία προσήχθησαν τέσσερις διαδηλωτές και τραυματίσθηκαν τέσσερις αστυνομικοί. Στις πορείες των οδηγών ταξί κατάφεραν να παρεισφρήσουν και βίαια στοιχεία της Ακροδεξιάς, που ανέβασαν αισθητά την ένταση. Ένας διαδηλωτής, μάλιστα, φωτογραφήθηκε στο κέντρο της αιώνιας πόλης με σιδερογροθιά.

Τα 21 συνδικάτα των Ιταλών οδηγών ταξί συμφώνησαν με την πρόταση της κυβέρνησης και θα παρουσιάσουν σήμερα, αναλυτικά, την όλη συμφωνία στα εγγεγραμμένα μέλη τους.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017, 05:52