«Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι» συμμετείχαν στις διαμαρτυρίες που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο πλαίσιο των «Παρασκευών για το Κλίμα» σε όλη την Ιταλία, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του κινήματος.

Ο Τζανφράνκο Μάσα δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο πως 250.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στη Ρώμη, αριθμός ρεκόρ στην Ιταλία για διαδηλώσεις για το κλίμα, και 150.000 άνθρωποι στο Μιλάνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος δήλωσε πως 80.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στη Νάπολη, 50.000 στη Φλωρεντία, από 20.000 στο Τορίνο και την Μπολόνια και από 10.000 στο Παλέρμο και το Μπάρι.

«Απίστευτες φωτογραφίες απ’ όλη την Ιταλία! Αυτό είναι το Τορίνο #ClimateStrike #FridaysForFuture», έγραψε στο Twitter η Γκρέτα Τούνμπεργκ, η έφηβη Σουηδή που ξεκίνησε το κίνημα Παρασκευές για το Μέλλον.

Συνολικά έγιναν διαδηλώσεις σε περισσότερα από 150 μέρη στην Ιταλία. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο υπουργός Παιδείας Λορέντσο Φιοραμόντι είχε καλέσει τους εκπαιδευτικούς να μην τιμωρούν τους μαθητές που δεν πηγαίνουν την Παρασκευή στο σχολείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Παλέρμο δημιουργήθηκε ένταση όταν περίπου 30 μαυροντυμένοι νέοι, πιθανόν ακροδεξιοί, προσπάθησαν να διαλύσουν την πορεία που έγινε εκεί. Μερικοί διαδηλωτές άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι και επενέβησαν οι ειδικές μονάδες της αστυνομίας.

Στη Ρώμη, μεγάλα πλήθη μαθητών και φοιτητών έκαναν πορεία προς τη λεωφόρο Fori Imperiali κοντά στο Κολοσσαίο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης