Μια γυναίκα 70 ετών που υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο πέθανε, καθώς δεν στάθηκε δυνατόν να μεταφερθεί εγκαίρως στο νοσοκομείο από την τοποθεσία Σεστριέρ της βορειοδυτικής Ιταλίας, εξαιτίας των σφοδρών χιονοπτώσεων που μπλόκαραν τους δρόμους.

Είναι το πρώτο θύμα της κακοκαιρίας των ημερών αυτών στη βόρεια Ιταλία. Έπειτα από ημέρες ασταμάτητων χιονοπτώσεων, ακολούθησε αύξηση της θερμοκρασίας, με ύψιστο κίνδυνο να προκληθούν χιονοστιβάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, 100 άτομα εγκατέλειψαν ξενοδοχείο του Σεστριέρ, όταν μεγάλη ποσότητα χιονιού που έπεσε από τη στέγη έσπασε τους εξωτερικούς τοίχους και γέμισε τα δωμάτια. Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, δεν υπάρχουν τραυματίες.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, στην τοποθεσία αυτή του Πεδεμόντιου, έπεσε πάνω από ένα μέτρο χιόνι. Μια περιορισμένου όγκου χιονοστιβάδα καταπλάκωσε, επίσης, μια πολυκατοικία, στην οποία ζουν επτά οικογένειες. Οι κάτοικοι απομακρύνθηκαν με τη βοήθεια των καραμπινιέρων, χωρίς να προκύψουν ιδιαίτερα προβλήματα. Τις τελευταίες ώρες η χιονόπτωση δείχνει να εξασθενεί, αλλά παραμένει πάντα υψηλός ο κίνδυνος νέων χιονοστιβάδων, κοντά σε κατοικημένες περιοχές και οδικές αρτηρίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης