Φάκελος που περιείχε μια σφαίρα και χειρόγραφη επιστολή της Fai (Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας) έφτασε στα γραφεία του ιταλικού ειδησεογραφικού πρακτορείου “Adn Kronos”, στη Ρώμη. Η επιστολή είναι γραμμένη στο χέρι, με κεφαλαία γράμματα. Η ιταλική αναρχική οργάνωση, εκτός από την ονομασία Fai, υπογράφει και πάλι ως «Επαναστατικός Πυρήνας Λάμπρος Φούντας».

«Θα χτυπήσουμε και πάλι – αναφέρεται στην επιστολή – και θα στοχεύσουμε πιο ψηλά, ενάντια στα σύμβολα του κράτους και μιας αποστειρωμένης και συντεχνιακής πολιτικής που βαδίζει στο σκοτάδι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ίδια επιστολή, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο που παρέλαβε τον φάκελο, αναφέρεται ότι «μετά τα χριστουγεννιάτικα δώρα και τα βαρελότα της πρωτοχρονιάς, η Fai-Επαναστατικός Πυρήνας Λάμπρος Φούντας θεωρεί πως δρα με κοινωνική συνέχεια, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Ελληνες συντρόφους Γεράσιμο Τσάκαλο και Παναγιώτη Αργυρίου που συνελήφθησαν άδικα τον Νοέμβριο από τον διεθνή καπιταλισμό».

Επίσης, λόγος γίνεται και για τα ονόματα των Ιταλών πολιτικών Μάσιμο Ντ΄Αλέμα, Πιέρο Φασίνο και Λουτσιάνο Βιολάντε.

Σημειώνεται πως η Fai ανέλαβε την ευθύνη για τις επιστολές-βόμβες που εξερράγησαν στις 23 Δεκεμβρίου στις πρεσβείες της Ελβετίας και της Χιλής στη Ρώμη και για το πακέτο με εκρηκτικά που εντοπίσθηκε στις 27 Δεκεμβρίου στην πρεσβεία της Ελλάδας στην ιταλική πρωτεύουσα. Σχετικά με την πορεία των ερευνών, πηγές της εισαγγελίας της ιταλικής πρωτεύουσας, αναφέρουν ότι «έχουν ρίξει αρκετά δίχτυα, που ελπίζουν να μπορέσουν να οδηγήσουν σχετικά σύντομα σε συλλήψεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης