Ναυάγησε η προσπάθεια εξεύρεσης κοινών προγραμματικών σημείων με στόχο την εκλογική συνεργασία του «Δημοκρατικού Κόμματος» του Ματέο Ρέντσι με το αριστερό κίνημα «Άρθρο Ένα, Δημοκράτες και Προοδευτικοί». Πρόκειται για πολιτική δύναμη η οποία δημιουργήθηκε μετά την αποχώρηση μεγάλου μέρους της εσωτερικής, αριστερής μειοψηφίας των Δημοκρατικών.

Μετά την αποτυχία της προσπάθειας αυτής, το επόμενο βήμα, σύμφωνα με τον Τύπο, θα είναι η δημιουργία κοινού ψηφοδελτίου του κινήματος «Άρθρο Ένα» με την «Ιταλική Αριστερά». Μια κοινή πρωτοβουλία, δηλαδή, της ιταλικής ριζοσπαστικής αριστεράς, εν όψει των βουλευτικών εκλογών της ερχόμενης άνοιξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κύριο εμπόδιο σε ό,τι αφορά στη δυνατότητα συμπόρευσης με το «Δημοκρατικό Κόμμα» αποτέλεσε και πάλι η μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας που εισήχθη από την κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι και η οποία διευκολύνει τις απολύσεις των εργαζομένων με χρηματική αποζημίωση.

Σύμφωνα με πολλούς παρατηρητές, επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ιταλικής ριζοσπαστικής αριστεράς πρόκειται να αναλάβει ο νυν πρόεδρος της γερουσίας και πρώην δικαστικός Πιέτρο Γκράσσο, ο οποίος όμως δεν έχει ακόμη δηλώσει ανοικτά εάν προτίθεται να αποδεχθεί σχετική πρόταση που του έγινε τις περασμένες ημέρες.

Η πρώτη δημόσια συνάντηση της νέας κοινής πολιτικής προσπάθειας της «Ιταλικής Αριστεράς» και του «Άρθρου Ένα» ορίσθηκε για τις 3 Δεκεμβρίου, στην ιταλική πρωτεύουσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης