Ιταλία: «Νονός» της μαφίας συνελήφθη ενώ ετοιμαζόταν να γιορτάσει το Πάσχα

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 5 Απριλίου 2021, 11:25
Ιταλία: «Νονός» της μαφίας συνελήφθη ενώ ετοιμαζόταν να γιορτάσει το Πάσχα

Ο Τζουζέπε Καλβαρούζο, μαφιόζος «νονός» ο οποίος εδώ και χρόνια ζούσε στη Βραζιλία, συνελήφθη χθες, Κυριακή, από τους καραμπινιέρους στο Παλέρμο της Σικελίας ενώ ετοιμαζόταν να γιορτάσει το καθολικό Πάσχα μαζί με τους συγγενείς του.

Ο Καλβαρούζο, 44 ετών, είχε επιστρέψει στην Ιταλία για σύντομη παραμονή. Οι καραμπινιέροι τον εντόπισαν στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Σικελίας καθώς ετοιμαζόταν να μεταβεί στο παλιό του σπίτι για να γευματίσει με φίλους και συγγενείς. Παράλληλα συνελήφθησαν άλλα τέσσερα άτομα ως μέλη της Κόζα Νόστρα. Κατηγορούνται όλα για εκβιασμούς, απαγωγές και μαφιόζικη δράση.

Ο Καλβαρούζο, παρά το ότι διέμενε μόνιμα στη Βραζιλία, συνέχιζε να ελέγχει τη «μαφιόζικη φατρία» Παλιαρέλι, διατάσσοντας βίαιες επιθέσεις κατά όσων τολμούσαν να αμφισβητήσουν την ισχύ του, παρέχοντας χρήματα σε φυλακισμένους μαφιόζους και ελέγχοντας εμπορικές δραστηριότητες χάρη σε σειρά «αχυρανθρώπων».

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα των μέχρι τώρα ερευνών, πολλοί καταστηματάρχες αναγκάζονταν να ζητήσουν την άδεια της μαφίας και του ίδιου για να μπορέσουν να ανοίξουν νέα εμπορική δραστηριότητα.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 5 Απριλίου 2021, 12:11